Anasayfa Haber Byte Kapalı Beta Sürecini Başlattı

Byte Kapalı Beta Sürecini Başlattı

Byte Kapalı Beta

Vine halefi Byte’ın kapalı beta süreci 100 kişi ile başladı.

Kısa videolar konusunda son dönemde Instagram, Snapchat ve TikTok öne çıkıyor. Öte yandan, bu tarz videoları ilk başlatan popüler uygulama, 6 saniyelik tekrar eden videolar paylaşılan ve günümüzün birçok internet fenomeninin çıkışında çıkışına katkı sağlayan Vine’dı.

Hatırlarsanız, 2017 yılında Twitter tarafından servis kapatılmıştı. Vine kurucularından Dom Hofmann ise servisin Byte adı ile İlkbahar 2019’da geri döneceğini duyurmuştu. Şimdi ise Byte kapalı beta süreci ilk 100 davetiyenin dağıtılması ile başlamış durumda.

Hofmann, Twitter üzerinden uygulamanın bir demosunu paylaşmayı da ihmal etmedi. Vine ile aynı hissiyatı sunacak uygulamada, bu defa kutu yerine dikey videolar yer alacak. Şu anki sürümün sadece doğrudan kamera kayıtlarına izin verdiği, yani daha önce çektiğiniz videoları yükleme olanağı sunmadığı belirtiliyor. Beğeni ve yorumların yer aldığı akışta hesap takip özelliği de bulunmuyor.

Hali hazırda 500 milyondan fazla günlük aktif kullanıcısı olan TikTok ile rekabet edebilmesi için Byte’ın oldukça sıkı çalışması gerektiği de ortada. Hofmann ilk olarak Vine’ın hatalarından ders çıkarıp, içerik üreticileri ile ilgilenmek istediklerinin altını çiziyor.

Servisin herkes için ne zaman aktif hale geleceği konusunda şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.