Anasayfa Haber 600 Milyon İndirme Gören Play Store Geliştiricisi Engellendi

600 Milyon İndirme Gören Play Store Geliştiricisi Engellendi

Play Store Geliştiricisi

DO Global adlı Play Store geliştiricisi, reklam dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle Android uygulama mağazasına veda etmek üzere.

Google en büyük Play Store engellemelerinden birisine imza atmış durumda. Toplamda uygulamaları 600 milyonun üzerinde yükleme gören Play Store geliştiricisi, reklam dolandırıcılığı yapmasından dolayı darbe aldı.

Bu olayda adı geçen geliştirici ise DO Global ve bu geliştiricinin Google Play Store’dan toplamda 46 uygulaması kaldırıldı. Hatta bu uygulamaların AdMob reklam ağından da çıkartıldığı ifade ediliyor. Google konuyla ilgili olarak herhangi bir resmi açıklamada bulunmazken, kaynaklar bu geliştiriciye ait daha fazla uygulamanın uygulama mağazasından kaldırılacağını ve hatta DO Global’in engelleneceğini ileri sürüyor.

Play Store üzerindeki DO Global uygulamalarının içerdiği kod sayesinde kullanıcı uygulamada değilken bile kullanıcının haberi olmadan  reklamlara tıklama yapıldığına dikkat çekildi. Ayrıca, bazı uygulamaların DO Global’e ait olmasına rağmen, farklı adres ve iletişim bilgilerine sahip başka geliştirici isimleriyle listelenmesi de dikkat çekmiş. Bunun ortalama kullanıcılar tarafından fark edilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Google Play Store Çeviri Özelliği Kullanıma Sunuldu