Anasayfa Haber Intel 10 nm Ice Lake Bu Yıl Satışa Çıkabilir

Intel 10 nm Ice Lake Bu Yıl Satışa Çıkabilir

Intel 10 nm Ice Lake

Intel 10 nm Ice Lake işlemciler ilk olarak ultrabook modellerinde kullanılacak.

Intel, 10 nm Ice Lake modellerinin çıkışı için açıklamalarda bulundu. 2019 ilk çeyrek finansal raporu ile birlikte paylaşılan bilgilere göre, şirket 10 nm Ice Lake işlemcilerinin yeterliliği konusunda çalışmalara başlamış durumda. Üreticilere ve ilgili diğer endüstri iş ortaklarına, işlemcilerin mühendislik örneklerinin gönderildiği ve çiplerin gelecekteki ürün tasarımları için onaylanma sürecinde olduğu belirtiliyor.

İlk Ice Lake uygulamalarının masaüstü işlemci odaklı olmayacağı ancak ultra taşınabilirler için Ice Lake-U kod adlı düşük güçte mobil çipset tasarımlarının geleceği belirtiliyor. 4 çekirdek ve 16 iş parçacıklı Sunny Cove çekirdek tasarımlı işlemcide, 64 uygulama birimli ve 1 TFLOP/s hesaplama gücüne sahip Gen11 GT2 bütünleşik grafikler olacağı da bilgiler arasında. Ek olarak, Wi-Fi 6 ve LPDDR4X bellek desteği de öne çıkıyor.

Şirket, 10 nm verim beklentilerinin de iki kat arttığının da altını çiziyor. Böylece Intel, Noel döneminde hacimsel müşteri sistemlerini kurma yolunda ilerlediklerini söylüyor. Masaüstü yerine kurumsal müşterilere öncelik veren şirket, bu yıl sonuna yetiştireceği Ice Lake-U sonrasında 2020 içerisinde de Ice Lake-SP Xeon işlemcilerini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ice Lake-S gibi masaüstü işlemciler konusunda ise tarih verilmiyor.

Intel’in masaüstü tarafında AMD Matisse Zen 2 AM4 işlemcilerle rekabet etmek içinse Comet Lake kod adına sahip işlemciler çıkartacağı söyleniyor. Bu işlemcilerin büyük ihtimalle 14 nm++ olarak üretilen 10 çekirdekli Skylake işlemciler olacağı düşünülüyor.

İlginizi çekebilir: 9. Nesil Intel H Serisi İle Dizüstülerde 5 GHz Dönemi