Anasayfa Haber Ölü Facebook Kullanıcılarının Sayısı Giderek Artıyor

Ölü Facebook Kullanıcılarının Sayısı Giderek Artıyor

Önümüzdeki 50 yıl içinde, Facebook yaşayanlardan çok ölülerin bulunduğu bir platform haline gelebilir.

Oxford Üniversitesi araştırmacılarına göre, 50 yıl içerisinde ölmüş Facebook kullanıcılarının sayısı, yaşayanlardan çok daha fazla olabilir. Platformun kurulmasından sadece 8 yıl sonra, yani 2012’de, 30 milyon Facebook kullanıcısı hayatını kaybetmişti.

2018’deki kullanıcı istatistiklerine göre, 2 milyarlık dev kullanıcı havuzu içerisinde, her gün 8 bin kullanıcı hayatını kaybediyor. Araştırmacılar içinde bulunduğumuz yüzyıl sonunda ölü sayısının en az 1.4 milyar, en fazla 4.9 milyar olacağını düşünüyorlar.

Buradaki en önemli noktaysa Facebook’un geçtiğimiz birkaç yıl içinde büyüme hızında büyük bir düşüş yaşamış olmadı. Facebook her geçen gün daha da zayıflarken, platforma üye olanların sayısı da gittikçe düşüyor. Bu hızla olmasa bile, önümüzdeki yıllarda da düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Facebook yüzyıl sonundaysa artık dijital bir arkadaşlık platformundan çok, dijital bir mezarlığa dönüşebilir. Hatta araştırmacıların öne sürdüğü bazı savlar arasında, Facebook’un anma platformuna dönüşebileceği bile yer alıyor. Böylece ölen kişilerin yakınları güzel anıları hatırlamak için platformu kullanmaya devam edebilecekler.