Anasayfa Haber Telefon Bildirimleri Windows 10 Bilgisayarlara Yansıtılabilecek

Telefon Bildirimleri Windows 10 Bilgisayarlara Yansıtılabilecek

Microsoft, yeni Windows 10 Insider sürümünde Telefonunuz uygulamasını yeniledi.

Apple’ın ekosistemini kullanan kullanıcılar, iPhone’ları ile Mac bilgisayarları arasındaki entegrasyondan faydalanabiliyorlar. Bir arama geldiğinde doğrudan Mac üzerinden cevaplayabildikleri gibi bildirimlerini de görüntüleyebiliyorlar. Bu özellik, kullanıcılara çalışma esnasında büyük kolaylıklar sağlıyor.

Mobil tarafta yaşadığı başarısızlık sebebiyle Microsoft’un böyle bir ekosistemi maalesef bulunmuyor. Windows Phone macerasını sonlandıran şirket, şimdilerde ise iOS ve Android ile Windows’u uyumlu hale getirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Windows kullanıcılarına sunulan Telefonunuz uygulaması, mobil cihazlar ile Windows 10 bilgisayarlar arasındaki etkileşimin temellerini atmıştı. Bu uygulama şimdilik yalnızca fotoğraflara ve SMS’lere erişime izin veriyor.

Yayınlanan son Windows 10 Insider Preview sürümünde Telefonunuz uygulaması güncellendi. Güncellemeyle birlikte Android telefonunuza gelen bildirimler, Windows 10 bilgisayarınıza doğrudan yansıtılabilir hale getirildi. Yani bir Facebook bildirimi geldiğinde, bu bildirim aynı anda Windows 10’un kendi bildirim arayüzüne de yansıtılıyor.

Telefonunuz uygulamasında tüm bildirimleri görebileceğiniz gibi, istediğiniz takdirde belirli uygulamalardan gelecek bildirimleri de engelleyebiliyoruz. Bu da Slack gibi hali hazırda Windows 10’da kurulu olan uygulamalarınızın bildirimlerinin iki kere gösterilmesini engelleyecek.

Güncellenmiş Telefonunuz uygulaması, şimdilik yalnızca Windows 10 Insider Preview 19H1 kullanıcılarına sunulmuş durumda. Uygulamadan faydalanmak için en az 1 GB belleği bulunan, Android Nougat ve üzeri akıllı telefona sahip olmanız ve Telefon Eşlikçiniz uygulamasını kurup, giriş yapıp, gerekli izinleri vermeniz gerekiyor.

Ekran yansıtma özelliği, daha fazla telefonu destekliyor

Bununla birlikte telefon ekranının Windows 10’a yansıtılmasına imkan sağlayan Telefon Ekranı özelliği de daha fazla akıllı telefonda kullanılabilir hale getirildi. Önceden yalnızca Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S9 ile kullanılabilen bu özellik, artık OnePlus 6, OnePlus 6T, Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy Note 8 ve Galaxy Note 9’u da destekliyor.

Yenilenen Telefonunuz uygulaması, önümüzdeki haftalarda yayınlanması beklenen Windows 10 2019 Bahar Güncellemesi’ne dahil edilerek tüm güncel Windows 10 kullanıcılarına sunulacak.