Anasayfa Haber Valve, Bu Hafta Half-Life VR’ı Duyurabilir

Valve, Bu Hafta Half-Life VR’ı Duyurabilir

Beraberinde Valve Index VR gözlüğünün de duyurusu yapılabilir.

Geçtiğimiz yıl Gabe Newell, Artifact duyurusunda Valve’ın yeniden oyun geliştirmeye başladığını açıklayarak büyük heyecan yaratmıştı. Bu açıklama, pek çok oyuncu tarafından Valve’ın efsanevi Half-Life serisini yeniden canlandırabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Sonraki aylarda da şirketin kendi sanal gerçeklik gözlüğünü geliştirmeye başladığı ortaya çıkmıştı.

Valve, çok yakında Valve Index adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğünün özelliklerini açıklayacak. Şirketin bir kaynağa verdiği bilgiye göre Valve Index’i 1 Mayıs’ta tanıtarak ön siparişe açacak. Bu tarihin Borderlands 3’ün tanıtılması sebebiyle değişebileceği düşünülüyor. Yani 1 Mayıs’ta olmasa bile birkaç gün içinde Valve Index tanıtılacak.

Gabe Newell, 2017’de yaptığı bir başka açıklamada şirketin 3 tane VR oyunu geliştirmekte olduğu belirtilmişti. Birkaç gün içinde VR gözlüğünü tanıtacak olan şirketin, bu oyunlardan en az birinin de resmi duyurusunu yapacağı tahmin ediliyor. Şirketin satışa çıkaracağı bir ürünü destekleyecek güçlü bir içeriğin bulunması, ürünün satış miktarını elbette ki ciddi oranda etkileyecektir. Valve’ın elindeki VR potansiyeli bulunan en güçlü içerik ise tahmin edeceğiniz üzere Half-Life

Çeşitli iddialar, çeşitli sızıntılar

Bu tahmini tek başına bir ihtimal olarak değerlendirmek için elbette ki yeterli değil. Geçtiğimiz yılın sonlarında bir kaynak, UploadVR’a Valve’ın geliştirdiği üç VR oyunundan birinin Half-Life olduğunu açıklamıştı. Aynı dönemde UploadVR, Valve Index’in sızan görüntülerinin gerçekliğini doğrulamayı başarmıştı. Bu durumda UploadVR’ın kaynaklarının güvenilir olduğunu düşünebiliriz.

Diğer taraftan Mart ayında yayınlanan bir Dota 2 Workshop Tools güncellemesinin dosyalarında “hlvr” ve Half-Life evreninde geçebilecek çeşitli içeriklere işaret eden kodların bulunduğu fark edildi. Dosyalar arasında Spore hasar türünün bulunduğu gözlemlendi. Spore hasar türü, Zen gezegenindeki yaratıklarının saldırılarını içeriyor olabilir.

Half-Life VR oyununun senaryosunun Half-Life 2’nin öncesini kapsayacağı söyleniyor. Bu durumda Half-Life 2’nin başına kadar bir şekilde “uykuda” olan Gordon Freeman’ı değil, başka bir karakteri yönetiyor olmamız gerekiyor. İddialar bu karakterin Alyx Vance olacağı ve Zen gezegenini de ziyaret edeceği yönünde.

Tüm bu iddialar, tahminler ve sızıntılar bir araya getirildiğinde, önümüzdeki günlerde Half-Life VR oyunu ile karşılaşmamız ihtimali ortaya çıkıyor. Umuyoruz Valve, bu oyunu aynı zamanda standart bilgisayar donanımıyla da (klavye, fare, monitör üçlüsü) oynanabilir bir şekilde geliştirir…