Anasayfa Haber Facebook Tasarımı Tamamen Değişiyor

Facebook Tasarımı Tamamen Değişiyor

Facebook Tasarımı

Yeni Facebook tasarımı ile birlikte Gruplar ön planda olacak.

Facebook F8 Geliştirici Konferansı ile sosyal medya platformunun yeni bir tasarıma kavuşacağı müjdelendi. Yeni Facebook tasarımı ile birlikte grupların artık ön plana çıkacağı ve insanların çevrimdışıyken bile bir araya gelebilmelerine yardımcı olacak yeni yollar sunulacağı ifade ediliyor.

FB5 olarak anılan yeni tasarımın daha basit, daha hızlı ve daha sarmalayıcı olacağı, topluluklarınızın ise merkezde olacağı vurgulanıyor. Bu sayede kullanıcıların aradıklarını daha rahat bulması ve en çok kullandığı özelliklere kolayca erişmesi hedefleniyor.

Öncelikle kullanıcıların herkese açık alanlardan, Gruplar gibi özel alanlara kolayca gitmesi mümkün olacak. Facebook, şu anda 10 milyonlarca aktif gruba ev sahipliği yaptıklarını belirtiyor. Doğru bir grup bulunduğunda ise bunların Facebook kullanmanın en anlamlı parçası haline geldiği vurgulanıyor.

400 milyondan fazla kullanıcının ise bir grupta yer aldığına da dikkat çekiliyor. Sunulacak yeni araçlarla birlikte ilgi alanınıza uygun grupların keşfinin ve etkileşime geçilmesinin önü açılacak. Yeniden tasarlanmış Gruplar sekmesi, Gruplar’a katılımın kolaylaştırılması ve belirli topluluklara destek için yeni özellikler bunun ana başlıklarını oluşturuyor.

Yeni arkadaşlarla tanışmanın da yeni yolları sunulacak. Yeni Arkadaşlarla Tanış özelliği ile kullanıcıların okul, iş veya şehir gibi paylaştığı topluluklardan yeni arkadaşlıklar başlatması sağlanacak. Tabii ki bunun için sizin de izin vermeniz gerekecek. Marketplace üzerinden satışlar için ödeme ve kargolama süreçleri için de yeniliklerden bahsediliyor.

Öte yandan, bu özellik şimdilik ABD’li kullanıcıları ilgilendiriyor. Secret Crush adlı bir diğer yeni özellik ise yine ülkemizde sunulmayan Facebook Dating için getiriliyor. Bu özellik de arkadaş çevresinden flört edilecek birilerinin bulunmasına yardımcı olacak. Son olarak, yeni Etkinlikler sekmesi ile çevrenizde ne olup bittiğinden haberdar olmanız kolaylaşacak. Öneriler almak, yerel işletmeleri keşfetmek ve arkadaşlarınızla bir araya gelmek için koordine olmak anlamında yeni sekme oldukça faydalı olacak.