Anasayfa Haber Windows 7 Kullanıcıları Direnmeye Devam Ediyor

Windows 7 Kullanıcıları Direnmeye Devam Ediyor

Windows 7 Zero-Day Güvenlik Açığı

Microsoft’un her türlü uyarıyı yapmasına rağmen Windows 7 kullanıcıları işletim sistemlerini güncellemiyor.

Microsoft’un başarılı işletim sistemlerinden sonra kullanıcıların yeni sürümlere geçişi bir hayli uzun vakit alabiliyor. Geçmişte Windows XP’den Windows 7’ye geçişin çoğu kullanıcı tarafından reddedilmesiyle karşılaşmıştık. Benzer bir durum şimdi de Windows 7 kullanıcıları arasında yaşanıyor. Windows 7 kullanıcıları, sistemlerini Windows 10’a yükseltmiyorlar.

2009’da piyasaya sürülen işletim sistemine verilen teknik destek, 14 Ocak 2020’de tamamen sona eriyor. Şimdilik sadece güvenlik güncellemeleri alan Windows 7, önümüzdeki yılın başından itibaren güvenlik desteğini de yitirecek.

Windows 10’un kullanım oranı, hala Windows 7 ile kafa kafaya. Ocak’ta yayınlanan bir raporda Windows 7’nin kullanım oranı %36,9 olarak gösterilirken, Windows 10’u %39,2’lik bir kesimin kullandığı belirlenmişti. Yayınlanan yeni raporda ise Windows 7’nin kullanım oranının %36,4’e indiği, Windows 10’un kullanım oranının ise %44,1’e ulaştığı açıklandı.

Rapora göre Windows 7 haricindeki Windows kullanıcıları, hızlı bir şekilde Windows 10’a geçiyor. Fakat Windows 7 kullanıcıları işletim sistemini yenilemek istemiyorlar. Yalnızca %0,5’lik bir kesimin işletim sistemini değiştirmiş olması bir hayli şaşırtıcı. Üstelik bu geçiş aynı zamanda yavaşlıyor. Windows 7’nin kullanım oranı, Nisan ayında Mart’a göre yalnızca %0,09 azaldığı söyleniyor.