Anasayfa Haber Steam Kullanıcı Sayısı 1 Milyarı Aştı

Steam Kullanıcı Sayısı 1 Milyarı Aştı

Steam kullanıcı sayısı

Steam kullanıcı sayısı 1 milyar barajını aşsa da şirket bunun için bir duyuru yapmadı. Peki, neden?

Steam, Nisan ayında sessiz sedasız 1 milyar kullancı hesabına “Merhaba” dedi. Steam ID Finder, 28 Nisan tarihinde bolca sıfıra sahip bir Steam kimliği aldıklarını belirtiyor. Bunun Valve tarafından duyurulmamış olmasının sebebi, 1 milyar kullanıcıya ulaşmanın eşzamanlı veya aylık aktif kullanıcı sayısı kadar önemli olmaması olabilir.

Kayıtlı hesapların bir başarı veya popülerlik ölçütü olarak kullanılması ile ilgili çeşitli sorunlar olduğu belirtiliyor. Bu kullanıcılardan bazılarının yasaklanması, bot hesaplar ve bazı kullanıcıların bir veya birden fazla hesaba sahip olması sorunlardan bazıları.

2018 yılında Steam platformunda eşzamanlı kullanıcı sayısı 18 milyonu görmüştü. Bunda PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) oyununun katkısı ise oldukça büyük. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl, 47 milyon günlük ve 90 milyon aylık aktif kullanıcı sayıları elde edilmişti. 2017 yılından bu yana aylık aktif kullanıcı sayısının 23 milyon artması da dikkat çekiyor. Büyümedeki en önemli etkenin Asya’da ve özellikle de Çin’de PC ve Steam’in artan popülerliği olduğu düşünülüyor.

Binlerce oyuna ev sahipliği yapan Steam, eğer oyun yayıncılarını ve buna bağlı olarak oyuncuları elinden kaçırmazsa, çok daha yüksek istatistiklere ulaşacak gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: Steam Altın Hafta İndirimi Başladı