Anasayfa Haber Akıllı Saat Piyasasında Apple Watch Liderliğini Koruyor

Akıllı Saat Piyasasında Apple Watch Liderliğini Koruyor

Apple Watch

Akıllı saat piyasasının lideri yüzde 35.8 pay ile yine Apple Watch oldu.

Apple Watch, 2019 yılının ilk çeyreğinde akıllı saat piyasasındaki liderliğini devam ettirmeyi başardı. Küresel araştırma şirketi Counterpoint Research, ilk çeyrekte satılan her üç akıllı saatten birisinin Apple Watch olduğu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, akıllı saat sevkiyatlarının yıldan yıla yüzde 48 oranında arttığı ifade ediliyor. Apple’ın yüzde 35.8’lik bir piyasaya payına sahip olduğu, Samsung’un ise yüzde 11.1 ile takipte olduğu paylaşılıyor. Aradaki farkın ise oldukça fazla olduğu açık seçik ortada.

Anketlerde, Apple tarafından Apple Watch Series 4 ile birlikte sunulan EKG ve düşme tespiti gibi sağlık odaklı özelliklerin dikkat çektiği, özellikle de EKG’nin en çok arzulanan özellik olduğu tespit edilmiş. İlk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında ABD için sunulan özellik, Mart ayında watchOS 5.2 güncellemesi ile Avrupa ve Hong Kong için de sunulmuştu. Maalesef, ülkemizde bu özelliği kullanmak hala mümkün değil. Öte yandan, sınırlı batarya süresinin ve fiyat bandının tüketicilerin kararında etkili olduğu da bilgiler arasında.

Apple hala önde olsa da Samsung da önemli bir başarıya imza atmış durumda. Şirket yıldan yıla yüzde 127 ile en yüksek büyüme oranını elde etti. Bunda yeni Galaxy Watch serisinin geliştirilmiş batarya süresi ve hücresel LTE bağlantı özelliklerinin öne çıktığı düşünülüyor.

Apple Watch