Anasayfa Haber Microsoft Azure İçin Yeni Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Servisleri

Microsoft Azure İçin Yeni Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Servisleri

Microsoft Azure

Microsoft Build 2019 Geliştirici Konferansı gerçekleştirilmeden önce Microsoft Azure yenilikleri duyuruldu.

6-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Microsoft Build 2019 Geliştirici Konferansı öncesinde bazı önemli duyurular yapıldı. Bu duyuruların başında ise Microsoft Azure için yeni yapay zeka ve makine öğrenimi servisleri geliyor. Şirket, 1.3 milyondan fazla geliştiricinin Azure Bilişsel Servisleri (Azure Cognitive Services)’ni kullandığını belirtirken, şimdi de yeni bir kategori olan Karar (Decision) ile karşımıza çıkıyor.

Karar servisi kullanıcıların karar vermesine yardımcı olmak üzere öneriler sunabiliyor. Kişiselleştirici (Personelizer) adlı bir özelliği de olan kategori deneyimlerden ve bilgilendirilmiş tavsiyelerden takviye öğrenme de kullanıyor. Diğer bilişsel servisler arasında ise Mürekkep Tanıyıcı (Ink Recognizer) ve Form Tanıyıcı (Form Recognizer) bulunuyor. Azure Arama için bilişsel servisler de genel kullanıma sunuluyor.

Ek olarak, FPGA için donanım hızlandırmalı çıkarımlar ile NVIDIA Tensor RT ve Intel nGraph için ONNX Runtime desteği de genel kullanıma sunuluyor. Azure DevOps, otomatikleştirilmiş makine öğrenimi gelişmeleri ve yeni görsel makine öğrenimi arayüzü için yeni MLOps özellikleri de devrede.

Azure Blokzincir Servisi (Azure Blockchain Service) ise yeni blokzincir ağları oluşturmayı kolaylaştırmak üzere tasarlanmış. Yeni serviste ilk olarak J.P. Morgan’ın Quorum adlı Ethereum platformu sunuluyor.