Anasayfa Haber Google I/O 2019 Etkinliğinde Neler Tanıtılacak?

Google I/O 2019 Etkinliğinde Neler Tanıtılacak?

Google I/O 2019 etkinliğinde neler tanıtılacak?

Google I/O 2019 etkinliğine sayılı saatler kaldı. Peki, Google I/O 2019 etkinliğinde bizleri neler bekliyor?

7-9 Mayıs tarihleri arasında San Francisco’da düzenlenecek olan Google I/O 2019 etkinliğinde, bizleri Android Q ve Google Stadia başta olmak üzere birçok duyuru bekliyor.

Google Stadia

Oyun dünyasında yepyeni bir devri başlatacak olan yeni bulut oyun platformu Google Stadia’nın San Francisco’da düzenlenecek olan etkinlik ile daha da detaylandırılması bekleniyor. Google’ın yeni servisi masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, TV’ler, akıllı telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere birçok platform üzerinden rahatlıkla kullanılabiliyor.

İlginizi Çekebilir: Yeni Bulut Oyun Platformu Google Stadia Duyuruldu

Eğer iyi bir internet bağlantısına sahipseniz, bu platform üzerinden oynayabileceğiniz oyunlarda 60 FPS/1080p değerlerine rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca, 4K/60 FPS değerlerine ulaşabilen bu yayın platformunun ilerleyen zamanlarda 8K /120 FPS değerine de ulaşabileceği GDC 2019 etkinliğinde açıklanmıştı.

Google I/O etkinliğinde neler tanıtılacak / Android QAndroid Q

Hatırlarsanız, Android Q güncellemesi geride bıraktığımız Mart ayında Pixel 1-2-3 modelleri için beta olarak yayınlanmıştı. Etkinlikte bahsi geçen bu sürümün son hali ve kullanıcılara sunacağı yeniliklerinin lanse edilmesi bekleniyor.

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL

Android Q’dan bahsetmişken, Google I/O 2019 etkinliğinde duyurulması beklenen Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL modellerinden de kısaca bahsedelim.

Geçtiğimiz yıl Google Pixel 3 ve 3 XL modellerini piyasa sunan Google, elde ettiği başarıyı Pixel 3a modelleriyle sürdürmeyi hedefliyor. Pixel 3a ve Pixel 3a XL çeşitli sızıntılarla ara ara gündeme geliyordu. Donanım ve fiyat bakımından standart Pixel 3 modellerinin altında sınıflandırılacak olan Pixel 3a serisi uygun fiyatıyla ön plana çıkacak.

Google’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda, Pixel 3a ve 3a XL‘ın 4 GB RAM‘a ve 64 GB dahili hafızaya ev sahipliği yapması ön görülüyor.

Google Nest Hub Max

Daha önceden Home Hub ile karşımıza çıkan Google’ın, geçtiğimiz Mart ayında Nest Hub Max adlı bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Google Nest Hub MaxHome Hub modelini temel alan Nest Hub Max‘ın 10 inç büyüklüğündeki bir ekrana ve stereo hoparlöre ev sahipliği yapması bekleniyor. Bunun yanı sıra, yeni nesil Nest Hub Max modelinde ayrıca bir adet ön kameraya da yer verileceği tahmin ediliyor.

Başka Neler Tanıtılabilir?

Tüm bunların dışında, Google I/O 2019 etkinliğinde yeni Android TV arayüz tasarımı da gün yüzüne çıkabilir. Android TV uygulamasını daha kullanışlı ve modern hale getirmeyi planlayan Google, aynı zamanda Samsung ve LG ile olan rekabette güç kazanmayı hedefliyor.

San Francisco’da düzenlenecek olan etkinlikte Google’ın yapay zeka konusunda da önemli hamlelere imza atması bekleniyor. Ancak, Google’ın I/O 2019 etkinliği sırasında yapay zeka konusunda ne gibi bir sunum yapacağı bilinmiyor.

İlginizi Çekebilir: Google Kişisel Veri Silme İşlemini Otomatikleştiriyor