Anasayfa Haber Claptrap Seslendirmeni Gearbox CEO’sunu Saldırıyla Suçladı

Claptrap Seslendirmeni Gearbox CEO’sunu Saldırıyla Suçladı

Borderlands oyunlarında Claptrap karakterine can veren David Eddings, Borderlands 3’te neden bulunmadığını açıkladı.

Gearbox Lisans Bölümü Yardımcı Başlanı ve orijinal Claptrap’in sesi olan David Eddings, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamalarla neden yeni oyunda yer almadığını ve neden Gearbox’tan ayrıldığını açıkladı.

“Geçtiğimiz yıl Claptrap’ın rolünü dönmem istendiğinde karmaşık duygular içerisindeydim ve en nihayetinde Gearbox’ta arkadaşlarımla beraber Borderlands hayranları için bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim.”

“Hatta geçmiş dönemden verilmeyen telif haklarım ve ufak bir özür karşılığında rolü hiçbir bedel istemeden oynamayı teklif ettim.”

Buradaki özür konusu aslında çok önemli. Eddings’in iddiasına göre, GDC 2017 sırasında Gearbox CEO’su Randy Pitchford kendisine fiziksel saldırıda bulunmuş. Pitchford’u birkaç yıl önce kendisini sürekli olarak Stalk’ladığı için sosyal medya üzerinden de engellediğini belirten Eddings, bu durumu uzun bir süre boyunca gizli tutmuş.

İşler bu noktada karışıyor çünkü Eddings’in iddiasına göre, Gearbox CEO’su Claptrap’in telif ücretini vermediği gibi, çalışanların telifler için ayrılan 13 milyon dolarlık gelir havuzunu da hortumlamış. Üstelik bu süre boyunca, Gearbox bir yandan da çalışanların telif hakkı vaatleriyle düşük maaşla çalışmalarını istiyormuş.

Son olarak 2K’in devam eden dava hakkında konuşmak istemediğini sözlerine ekleyen Eddings, eğer iddia yanlış olsaydı bunu reddetmeleri çok daha kolay olurdu diyor.

Yani anlayacağınız, verilmeyen telif hakkı ücretleri, fiziksel saldırı ve şirket için yozlaşma nedeniyle Claptrap bu kez farklı bir isim tarafından seslendiriliyor. Bakalım Eddings’in bu çok ciddi iddialarına karşı cepheden bir cevap gelecek mi?