Anasayfa Haber Word, Ideas Adlı Yapay Zeka Destekli Editöre Kavuşuyor

Word, Ideas Adlı Yapay Zeka Destekli Editöre Kavuşuyor

Word Ideas

Word için gelecek yeni bir özellik olan Ideas yeni bir yazma deneyimi sağlayacak.

Microsoft tarafından Word ve Word Online için Ideas (Fikirler) duyurusu yapıldı. Üretkenlik uygulaması için sunulacak dokümanlarınız için yeni yapay zekalı editör ile daha iyi hikayeler yazılması ve daha süslü dokümanlar üretilmesi mümkün olacak.

Ideas, siz yazı yazarken akıllı öneriler sunacak ve örneğin zor bir cümle ile mücadele ediyorsanız yapay zeka sizi yönlendirmeye çalışacak. Ek olarak, makine öğrenimi tabanlı olarak cümlenin yeniden yazılması da önerilebilecek. Okuma sırasında tahmini okuma süreleri, önemli noktalar gibi detaylar sağlanacak. Microsoft Graph kullanırken kısaltmalar da çıkarılabilecek. Ideas ile sunulacak diğer özellikler arasında; Kelime Tasarımcısı, Okuma Süresi, Vurgu Çıkarma ve çok daha fazlası yer alıyor.

Microsoft Graph ile makine öğreniminden gücünü alan Ideas’ın buluttaki yapay zeka destekli editörünüz olacağının da sözü veriliyor. Özelliğin Insider kullanıcıları için önümüzdeki ay, tüm kullanıcılar için yılın dördüncü çeyreğinde sunulacağı ifade ediliyor.