Anasayfa Haber Google Asistan Yeni Özelliklere Kavuşuyor

Google Asistan Yeni Özelliklere Kavuşuyor

Google Asistan

San Francisco’da düzenlenen Google I/O 2019 etkinliği sırasında Google Asistan uygulaması için yeni özellikler tanıtıldı.

Ülkemizde de birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılan Google Asistan uygulamasına eklenecek olan yeni özellikler, Google I/O 2019 etkinliği sırasında duyuruldu. I/O 2019 etkinliği sırasında yapılan duyuruya göre, Google Asistan için bazı zorunlu komutların kaldırıldığını görüyoruz. Artık kullanıcılar, ”Hey Google” gibi konutları kullanmak zorunda kalmayacak.

İlginizi Çekebilir: Huawei P30 Lite Yakında Türkiye Pazarına Geliyor

Bu kısımda Google‘ın CEO’su Sundar Pichai’nin söylediklerine göre, Google Asistan için tek bir sesli komut vermemiz yeterli olacak. Buradan da anlayacağınız üzere, kullanıcı bir kez sesli komut verdiğinde aynı komutu tekrarlamadan başka komutları ardı ardına söyleyebilecek. Aynı zamanda, sanal asistan için geliştirilen yeni sentezleme teknolojisi sayesinde, kullanıcılara 10 kat daha hızlı bir şekilde cevap verilebilecek.

Google Asistan uygulamasının yapay zekasında da bir takım değişiklikler yapılmış. Örneğin, 2 gün sonra gitmeniz gereken bir toplantı için önceden sanal asistandan yol tarifi isteyip, Bu tarifi bana 2 gün sonra  hatırlat” komutuyla cihazınıza kaydedebileceksiniz.

Aynı zamanda, Google’ın sanal asistanı artık sizin günlük alışkanlıklarınızı da takip edecek. Örneğin ‘‘Öğle yemeği için nereye gidebilirim?” gibi bir soru sorduğunuzda yapay zekanın da yardımıyla en çok nelerden hoşlandığınız ve nereye gidebileceğiniz önceden analiz edilebilecek. Böylelikle, kararsız kaldığınız anlarda Google Asistan imdadınıza yetişecek.

Web için Duplex İle Bambaşka Bir Google Asistan Deneyimi

Etkinlik sırasında Asistan için bir süredir gündemde olan Web için Duplex özelliği de tanıtıldı. Demo olarak gösterilen bu özelliğin ana amacı ise, komut zincirinden ziyade yapay zekanın yardımıyla kullanıcılara bir asistan deneyimi sağlamak.

Yazımızda da belirtiğimiz gibi, bu özellik tamamen yapay zekanın yardımıyla çalışacak. Web için Duplex özelliğinin daha rahat anlaşılabilmesi için CEO Sundar Pichai, etkinlik esnasında bir araç kiralama rezervasyonu gerçekleştirdi.

Araç kiralama işlemine geçmeden önce, sanal asistanın Gmail üzerinden seyahat bilgilerimize ulaştığını görüyoruz. Bu kısımda gerekli olan yerleri otomatik olarak dolduran asistanın, ayrıca daha önceden gerçekleştirilen araç kiralama işlemlerini baz alarak aracı kiraladığını gördük.

Tabi, bunun gibi benzeri birçok işlemi artık asistan uygulaması üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebileceksiniz. Son olarak, bahsi geçen bu özelliklerin Ağustos ayında tanıtılacak olan yeni Pixel cihazlar ile birlikte sunulacağı da açıklandı. Henüz, bu özelliklerin diğer Android cihazlara gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

İlginizi Çekebilir: Google I/O 2019 Etkinliğinde Neler Tanıtılacak?