Anasayfa Haber Android Q Pil Tasarrufu İçin Ek Seçenekler

Android Q Pil Tasarrufu İçin Ek Seçenekler

Android Q Pil Tasarrufu

Beta sürümü ile Android Q pil tasarrufu için gelecek ek seçenekler ortaya çıktı.

Google I/O 2019 etkinliği ile Android Q mobil işletim sistemi hakkında birçok yeni detay paylaşılmıştı. Sonraki Android sürümünde gelecek bazı özelliklerin ise iOS’tan esinlenildiğini söylesek sanıyoruz ki yanlış olmaz. Ekran sürüklemeleri ve 3D Touch benzeri özellikler yeni sürümle sunulacaklardan bazıları. Şimdi ise iOS Düşük Güç Modu özelliği benzerinin Android için geleceği beta sürümü ile ortaya çıktı. Android Q Pil Tasarrufu ek özelliği ile akıllı telefonunuz kapanmadan ek kullanım süresi elde edebileceksiniz.

Yeni seçenek Pil Tasarrufu menüsü altında yer alıyor ve Tamamen Şarj Olduğunda Kapat olarak gözüküyor. Android 9 Pie ve üstü sürümlerde mevcut durumda, özellik aktif edildiğinde şarj seviyesi yüzde 90’a geldiğinde otomatik olarak Batarya Koruyucu kapatılıyor. Pil Tasarrufu aktifken özellik cihaz şarj olurken kapatılıyor ve şarj adaptörü cihazdan çıkartıldığında tekrar çalışıyor. Yeni özellik ise iPhone Düşük Güç Modu’nda olduğu gibi batarya yüzde 80 şarj olduğunda otomatik olarak kapatılıyor.

Bir diğer detay ise telefonu ne zaman şarj ettiğinizle bağlantılı olarak Pil Tasarrufu’nun otomatik olarak açılmak üzere ayarlanabilmesi. Pil yüzdesi belirli bir değerin altına düştüğünde veya rutininize bağlı olarak seçenek aktif hale gelebiliyor. Rutin seçeneğinde pilin ne zaman tükeneceği hesaplanıyor ve genellikle cihazınızı şarj ettiğiniz zamandan önce otomatik olarak tasarrufa geçiliyor. Yine bu özellik aktifken siz bir uygulamayı açana kadar uygulamalar yenilenmiyor. Ekranınız kapalıyken de konum servisleri ve uygulamalar arka planda çalışmayı durduruyor.

Android Q Pil Tasarrufu