Anasayfa Haber Android İçin Telegram Tasarımı Yenilendi

Android İçin Telegram Tasarımı Yenilendi

Telegram Tasarımı

Android için Telegram önemli bir değişim geçirirken, iOS sürümü de geliştirmeler aldı.

Gizliliğe verdiği önemle ön plana çıkan Telegram Messenger, Android için görsel olarak yenilirken çeşitli özelliklere de kavuştu. Android için Telegram tasarımı için gerçekleştirilen tazeleme ile uygulama ikonunun yanı sıra tüm menüler de değişimden nasibini alıyor.

Uygulamada bir mesaja tıkladığınızda, menü aksiyonları için yeni bir menü ile karşılaşıyorsunuz. Birden fazla mesaj seçtiğinizde, bir ilet düğmesi sağ üst köşedeki yerini alıyor ve bu anlamda daha kolay bir erişim sağlanmış oluyor. Herkese açık mesajlar için yeni akıcı paylaşım katmanı ise aşağıdan yukarı doğru çıkarak daha fazla kişinizi seçebilmenize olanak sunuyor. Çıkartma paketlerini paylaşma da artık çok daha kolay.

Sohbet listesi için iki satırlık görünüm de yeni tasarımın getirilerinden. Böylece her bir sohbet tek satır yerine iki satır gösteriyor. Bu yeni görünümü isterseniz değiştirebiliyorsunuz. Sohbet listesindeki konuşmalar için toplu eylemler de Android için gelen yeniliklerden.

iOS uygulaması da güvenlik odaklı geliştirmeler almış durumda. Daha önce 4 haneli veya alfanumerik şifrelere olan desteğin yanına 6 haneli numerik şifre seçeneği de eklendi.

Her iki platform için gelen ortak geliştirmelerden birisi ise sohbet listesinde bir sohbeti sola kaydırarak arşivleyebilme özelliği. Arşivler, konuşma listesinin üst kısmında gösterilirken bunları gizleme seçeneğin de sunuluyor. Arşiv mesajlarınızı istediğiniz sıraya göre istediğiniz gibi tekrar organize de edebiliyorsunuz. Sınırsız sayıda sohbeti sabitleme de oldukça işinize yarayacak bir yenilik. Sabitlenen sohbetler yeni bir mesaj gelen sohbet varsa bile her zaman istediğiniz sıralamada kalıyor.

Bir mesajı ilettiğinizde yanlış bir sohbeti seçtiyseniz geri dönmek ve iletilen mesajlardan farklı birini seçmek de uygulama güncellemesi ile sunuluyor. Özel gruplardaki ve kanallardaki mesajlarda yer alan bağlantıları kopyalama seçeneği de artık kullanıcılara sunulmuş durumda. Çevrimiçi durumunuzu göstermek için profil resminizin yanında artık bir işarete de yer veriliyor.

iOS ve Android için Telegram Messenger uygulamasının son sürümünü App Store ve Google Play Store üzerinden hemen indirebilirsiniz.