Anasayfa Haber 2019 Model Samsung QLED TV’Leri Deneyimledik

2019 Model Samsung QLED TV’Leri Deneyimledik

Samsung’un 2019 model Quantum Dot LED aydınlatmalı televizyonlarını Dubai’de deneyimledik.

OLED panel teknolojine geçişe halen daha gereksinim duymayan Samsung, QLED TV’lerine yeni özellikler eklemeye devam ederken bir yandan da panel kalitesini iyileştiriyor. Dubai’de gerçekleştirilen etkinlikte firmanın 2019 modelleri ile birlikte sunacağı özellikleri yakından deneyimleme şansı elde ettik.

Görüntü Kalitesi

Öncelikle QLED’in bir arka aydınlatma teknolojisi olduğunu belirtelim. Bunun üstünde ise VA panel kullanılmakta. Samsung, 2019 sürümünde piksellerin arasından sızan ışığı daha da azaltarak artık daha iyi bir karşıtlık deneyimi sunuyor. Bunu özellikle siyah alanların çok olduğu sahnelerde görmek mümkün. Öte yandan OLED TV’lerde bu durum çok daha iyi tabii ki fakat burada hem maliyet unsuru devreye giriyor. Samsung’un burada QLED arka aydınlatma ile kabul edilebilir fiyata yüksek görüntü kalitesi sunduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak HDR10+ sertifikasına da sahip olan 2019 model QLED TV, 1000 nit üstünde parlaklık ile canlı renkler sunuyor.

Giriş Gecikmesi

Halihazırda QLED TV’ler oyun modunda düşük giriş gecikmesi sunuyordu. 2019 modelde giriş gecikmesi bir nebze daha düşürülmüş ve 14ms altına indirilmiş. Bu özellik evinde film izleyen kullanıcı için bir anlam ifade etmiyor. Lakin iş oyun oynamaya gelince giriş gecikmesinin aşırı yüksek olması, oyun keyfinizi baltalayabiliyor. Oyun kumandası ya da farenizde bir tuşa bastığınızda TV ekranında bunun etkisini görmeniz biraz zaman alıyorsa TV’nizin giriş gecikmesi yüksektir. Bu durumda oyunlardan keyif almanız pek mümkün olmayacak. Samsung, TV’yi oyun moduna aldığınızda arka planda çalışan görüntü işlemcileri devre dışı bırakarak giriş gecikmesini azaltmayı başarmış.

Uzaktan PC Kontrolü

TV ile uzaktan bilgisayarınızı kontrol etmek ne kadar gerekli diye sorarsanız bbenim cevabım 10 üzerinden 3 olurdu. Yine de Samsung bu özelliği 2019 model TV’lerle birlikte sunuyor. Microsoft’un RDP’sini kullanan bu teknoloji biraz yavaş çalışsa da vaat ettiği görevi yerine getirmeyi başarıyor. Uzaktan TV’nize bağlanıp kontrol edebiliyorsunuz. Tabi bunun için sabit IP gereksinimi olduğunu da belirtelim. Öte yandan bu özellik şu anda sadece PC için geçerli. macOS desteğinin ise geleceğini belirtiyorlar.

Samsung’un TV’lere eklediği yeni bir özellik de Office 365. TV içindeki Microsoft Office uygulaması ile artık dosyalarınızı düzenleyebiliyorsunuz ve düzenlemelerinizi buluta kaydedebiliyorsunuz.