Anasayfa Haber Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 825 Milyon Oldu

Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 825 Milyon Oldu

Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı

Windows 10 kullanan cihaz sayısı 2 ayda 25 milyon artmış durumda.

Mart ayında Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin 800 milyon barajını aştığını duyurmuştu. Şimdi ise Build 2019 geliştirici konferansı ile birlikte Windows 10 kullanan cihaz sayısının 825 milyon olduğu ortaya çıktı.

Paul Thurrott tarafından erişilen belgelerde, işletim sisteminin 825 milyon aktif cihazda yer almasının ve 2 ay öncesine göre 25 milyonluk artış elde edilmesinin kayda değer bir artış olduğuna vurgu yapılıyor. Ayrıca, belgelerle Microsoft uygulamalarının kullanım sayıları da ortaya çıktı. Buna göre Android ve iOS için Edge toplamda 4.5 milyon, Microsoft Launcher ise 4 milyon kez indirildi. Swiftkey ise toplamda 159 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Windows 10 çıkışından bu yana Microsoft’un beklentilerini tam olarak karşılayamadı. Şirketin ilk 3 yıldaki beklentisi 1 milyar kullanıcı hedefine ulaşmaktı. Öte yandan, büyüme oranı buna pek de müsaade etmedi ve hedefe ulaşmak için hala en azından aylar olduğunu söyleyebiliriz. Hala Windows 8 ve Windows XP ile mutlu olan kullanıcıların olduğunu da not olarak düşelim.