Anasayfa Haber Yurt Dışı Alışverişlerinde Vergi Muafiyeti Kaldırıldı!

Yurt Dışı Alışverişlerinde Vergi Muafiyeti Kaldırıldı!

Yurt dışı alışverişlerde 22 Euro üst sınırı olan vergi muafiyeti tamamen kaldırıldı. Artık 1 Euro’luk alışverişin de vergisi olacak.

Yurt dışından yapılan alışverişlerde eğer belirlenen üst sınırı aşmazsanız herhangi bir gümrük vergisi ödemeniz gerekmiyordu. Geçtiğimiz yıllar içerisinde düzenli olarak düşürülen bu limit tamamen kaldırılmış durumda. Artık 22 Euro altındaki alışverişlerinizde de belli oranda gümrük vergisi ödemeniz gerekiyor.

Yeni Gümrük Vergisi Nasıl Olacak?

Muafiyetin kaldırılmasının ardından herkesin en çok merak ettiği konu, nasıl bir vergilendirme yapılacağı oldu. Bunun bir değil, birden fazla cevabı var.

  • Eğer Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden alışveriş yaparsanız yüzde 18 vergi ödeyeceksiniz.
  • Eğer Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkeden alışveriş yaparsanız yüzde 20 vergi ödeyeceksiniz.

Bu yeni düzenlemeyle özellikle Çin gibi ülkelerden (Aliexpress vb.) alışveriş yapanlar aldıkları ürünün yüzde 20’si kadar gümrük vergisi ödeyecekler. Yani aldıkları ürünün TL cinsi maliyeti 100 TL ise, ürün ellerine ulaştığında 120 TL’ye denk düşecek.

Bundan sadece birkaç yıl önce 75 Euro üst sınırı bulunan gümrük vergisi muafiyeti, böylece tarihe karışmış oldu. İlgili yeni vergi düzeni 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

İlginizi çekebilir: Yurt Dışından Telefon Getirme Sınırı Uzatıldı