Anasayfa Haber Asus Zenfone 6 Tanıtıldı

Asus Zenfone 6 Tanıtıldı

Asus Zenfone 6

Asus Zenfone 6 yenilikçi Flip Camera sistemi ile öne çıkmayı başarıyor.

Asus yeni amiral gemisi akıllı telefonunun tanıttı. Asus Zenfone 6 ilk bakışta çıkıntısız ekran, 48 MP dönebilir kamera ve 5000 mAh batarya ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Asus Zenfone 6 Özellikleri Neler?

Gücünü Qualcomm Snapdragon 855 mobil platformundan alan Asus Zenfone 6 için 6/8 GB RAM seçenekleri ile 64/128/256 GB dahili depolama sunuluyor. 19.5:9 görüntü oran6.4 inç NanoEdge FHD+ çıkıntısız IPS ekran, Corning Gorilla Glass 6 ile korunuyor. Cihazda ekrandan parmak izi okuma özelliğinin olmadığını da belirtelim.

Cihaz üzerinde 48 MP çözünürlüğünde Sony IMX 586 sensörlü ana kamera ve 13 MP geniş açı lensli ikincil kamera taşıyor. Burada önemli nokta ise bu kameraların sadece arka değil aynı zamanda ön kamera haline de gelebilmesi. Bu ise normalde arkada duran kameranın dönerek ön tarafa da bakabilir gelebilmesi ile sağlanıyor. Şirket bu özelliği Flip Camera olarak lanse ediyor. Ayrıca, sunulan Pro modu ile odak, diyafram gibi daha manuel kontrollere de hakim olabiliyorsunuz.

Asus Zenfone 6Flip Camera açısı da 180 dereceye kadar özgürlük sağlıyor. Asus bu olanaktan faydalanmak için panoramik fotoğraf özellikleri sunmayı da ihmal etmemiş. Hatta bunun için sadece dahili kamera uygulaması ile kısıtlı değilsiniz. Üçüncü parti uygulamalarda da sistemin dönüşünden faydalanabiliyorsunuz. Açı kontrolleri için ses tuşunu, fotoğraf çekmek içinse Smart Key’i kullanıyorsunuz.

Sıvı metal ile tasarlanan Flip Camera sisteminin sağlamlığı konusunda da garanti veriliyor. Dönebilen mekanizmanın 100.000 dönüş için test edildiği, bunun da 5 yıl boyunca günde 28 selfie ile eşit olduğu belirtiliyor. Cihaz düşme anında ise havada kamerayı kapatarak korumaya alıyor.

5000 mAh batarya ile cihazın 2 gün boyunca sürekli kullanıma izin verebileceği de ifade ediliyor. Tabii ki bunun cihazla ne yaptığınıza bağlı olarak değişebileceğini de unutmamak gerek. Bataryanın Qualcomm Quick Charge 4.0 desteğine sahip olduğunu da not olarak düşelim.

Asus Zenfone 6 Fiyatı

Gece Yarısı Siyahı ve Alacakaranlık Gümüşü renk seçenekli Zenfone 6 fiyatları ise şu şekilde:

6 GB RAM / 64 GB ROM – 499 Euro

6 GB RAM / 128 GB ROM – 559 Euro

8 GB RAM / 256 GB ROM – 599 Euro