Anasayfa Haber Sesinizle Çeviri Yapabilen Google Translatotron Duyuruldu

Sesinizle Çeviri Yapabilen Google Translatotron Duyuruldu

Google Translatotron

Söylediklerimizi kendi sesimizle başka bir dile çevirebilen Google Translatotron duyuruldu.

Google Translatotron adı verilen yeni çeviri hizmeti sayesinde kullanıcılar, yapay zekanın da yardımıyla başka bir dili daha kolay bir şekilde konuşabilecekler. Geleceğin çeviri modeli olarak gösterilen bu hizmet, doğrudan konuşmacının sesini bir başka dile çeviriyor.

Şirketin resmi blog sayfasında yayınlanan bilgilere göre, test edilen bu yeni hizmet belirli bir düzenle ilerleyen bir ağ modeline ev sahipliği yapıyor. Bu model sayesinde kullanıcının sesinin spektrogramını oluşturuyor. Daha sonrasında ise, çevrilecek dile uygun olarak yeni bir spektrogram oluşturuluyor.

Bu sistem sayesinde çeviri esnasında meydana gelecek anlam bozukluklarını da minimuma indirecek olan Google, aynı zamanda özel olarak geliştirilen kodlama bileşeniyle beraber konuşmasının belirli ses özelliklerini de koruyacak.

Google her ne kadar bu kısımda konuşmacının belirli ses özelliklerini koruyacağını söylese de, konuşmacının çeviri sesi biraz robotu andırdığını gözlemlemekteyiz.

Şimdilik, bahsi geçen bu yeni hizmetin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak, bu link üzerinden Google’ın yeni hizmeti ile yapılan anlık çevirileri inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Engelleri Ortadan Kaldıran İki Uygulama