Anasayfa Haber Google’ın Huawei Açıklamasında Rahatsız Eden Detay

Google’ın Huawei Açıklamasında Rahatsız Eden Detay

Android Q güncellemesi alacak Huawei telefonlar

Google, Android Resmi Twitter hesabı üzerinden süreci merak eden kullancılar için önemli bir açıklama yaptı.

Google, Intel, Qualcomm, Broadcom gibi teknoloji şirketleri akşam saatleri itibariyle Huawei ile olan iş ilişkilerini askıya almış durumdalar. Çinli devi muhtemelen çok büyük bir ambargo beklerken, Huawei akıllı telefon kullanan milyonlarca insan tek bir şeyi sorguluyor: “Telefonlarımıza ne olacak?”

Bu gerçekten çok önemli bir soru çünkü, 2018 sonunda yıllık raporunu açıklayan Huawei, yıl içerisinde toplam 200 milyon akıllı telefon sattığını duyurmuştu. Rekorları alt üst eden Huawei’nin üretmiş olduğu telefonları tüm dünyada aktif olarak 500 milyon üzerinde insan kullanıyor. Şirket bu veriye dayanarak 2019’da en büyük üretici olmak istediğini de yıllık raporun açıklanması sırasında duyurmuştu.

İlginizi çekebilir: Huawei Telefonlar Güncelleme Alacak mı?

Doğal olarak insanlar bu 500 milyon cihaza ne olacağını sorgulamaya başladı. Android tarafı da bu şüpheleri giderebilmek için attığı resmi tweet ile önemli bir açıklama yaptı. Ama bu açıklamanın satır arasını okuduğumuzda, olayın daha da büyüyeceğini kolayca öngörebiliyoruz.

Amerikan hükümetinin kararı doğrultusunda ilerleyen Google, her ne kadar iş ilişkilerini askıya almış olsa da, belki de resmi olarak ilk kez sonraki Huawei telefonlara işletim sistemi sağlamayacağını açık etti.

Google Play Protect ve Google Play servisleri “şu an piyasada olan” Huawei cihazlarda çalışmaya devam edecek, diyen Google sonraki telefonların bu servislere destek vermeyeceğini dolaylı yoldan kabul etmiş oldu.

İlginizi çekebilir: Intel ve Qualcomm da Huawei’ye ambargo koydu.