Anasayfa Haber Güney Kore Windows Yerine Linux’u Kullanacak

Güney Kore Windows Yerine Linux’u Kullanacak

Güney Kore Windows / Linux

Güney Kore Hükümeti tarafından alınana karar ile beraber, artık devlet kurumlarında Windows yerine Linux işletim sistemi kullanılacak.

Hatırlarsanız Microsoft, daha önceden yapmış olduğu açıklamayla beraber Windows 7 için 2020 yılından itibaren tamamen yazılım desteğinin kesileceğini duyurmuştu. Bu açıklamadan sonra resmi kurumlarında Windows 7’yi kullanan Güney Kore, Windows 10’a geçmek yerine, Linux işletim sistemine geçme kararı aldı.

Bu konu ile ilgili yayınlanan raporlara göre, yetkililer Windows 10‘a geçmenin oldukça maliyetli olacağını düşünüyor. Hal böyle olunca, Güney Kore Hükümeti artan maliyeti düşürmek adına açık kaynak kodlu Linux işletim sistemine geçiş yapmayı daha doğru buluyor.

2020 yılında Windows 7 kullanan resmi devlet kurumları ve iş yerlerinin en son sürüme geçmesi zorunlu olacak. Ancak, hemen yukarıda belirtiğimiz gibi yeni sürüme geçmek özellikle devlet kurumları için oldukça pahalıya mal olacağından, birçok devlette Linux işletim tabanlı sistemine geçiş yapabilir.

Son olarak, 2020 yılında yeni işletim sistemine geçecek olan Güney Kore Hükümeti’ne bu değişim maliyetinin, 780 milyar won yani yaklaşık olarak 3.96 milyar TL olacağı ön görülüyor.

İlginizi Çekebilir: Plead Adlı Zararlı Yazılım Yine İş Başında!