Anasayfa Haber Intel ve Qualcomm, Huawei İlişkilerini Askıya Aldı

Intel ve Qualcomm, Huawei İlişkilerini Askıya Aldı

Google’ın iş ilişkilerini askıya almasının ardından, şimdi de dünyanın en büyük üç işlemci üreticisi Huawei’ye sırt çevirdi.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre, Amerika’nın Huawei’ye ambargo koymasının ardından, Qualcomm, Intel ve Broadcom yürürlükte olan iş anlaşmalarını iptal ediyor. Ayrıca, Alman üretici Infineon Technologies de Huawei ile çalışmalarını askıya aldı.

Intel, Huawei’nin dizüstü bilgisayarları için işlemci tedariği yapıyordu. Bu yüzden Intel işlemcilerin artık Huawei dizüstü bilgisayarlarda kullanılamayacak olması önemli bir nokta. Diğer yandan Qualcomm’un geri çekilme kararı Huawei’yi muhtemelen çok fazla etkilemeyecektir. Çünkü şirket halihazırda kendi mobil işlemcilerini ve modemlerini üretebiliyor.

Buradaki en büyük tehlike ise Avrupa bölgesi. Nikkei Asya’nın kaynaklarına göre, Avrupalı üreticiler de anlaşmalarını birer birer geri çekmeye başladı. ST Microelectronics bu hafta itibariyle Huawei ile olan iş ilişkilerini yeniden gözden geçirmeye karar verdi.

Yine Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, Huawei son üç aydır tedarikçilerinden stok fazlası alarak bu duruma hazırlık yapıyormuş. Ek olarak iki Amerikan şirketi olan Google ve Microsoft’un işletim sistemlerine alternatif oluşturacak yeni bir yazılım üzerinde de bir süredir çalışıyor.