Anasayfa Haber Navi İle Rekabet için Daha Hızlı GeForce RTX Modelleri Bekleniyor

Navi İle Rekabet için Daha Hızlı GeForce RTX Modelleri Bekleniyor

GeForce RTX Modelleri

İddialara göre NVIDIA, AMD Navi öncesinde daha hızlı GeForce RTX modelleri için kolları sıvadı.

NVIDIA’nın daha yüksek saat hızına sahip 16 Gbps GDDR6 bellekler kullanan daha hızlı GeForce RTX ekran kartları üzerinde çalışıldığı ileri sürüldü. Buradaki saat hızı artışının ise yaklaşık yüzde 15 olduğu ifade ediliyor. Mevcut modellerde 14 Gbps sunulduğunu da hatırlatalım. Böylece bellek bant genişliği anlamında önemli bir kazanım elde edilecek. Daha hızlı NVIDIA GeForce RTX modelleri ile şirketin rakibi AMD Navi ile rekabette geri kalmaması istendiği söyleniyor.

İddiaların doğru olması durumunda 8 GB GDDR6 bellekler kullanan yeni bir GeForce RTX 2080 karşımıza çıkabilir. Bu kartın 16 Gbps saat hızında ve 512 GB/s bant genişliğine sahip olacağı düşünülüyor. Yakın zaman içerisinde tanıtılacak olan Navi tabanlı AMD Radeon RX 3000 serisi ekran kartları öncesinde şirketin böyle bir hamle gerçekleştirmesi ise tabii ki oldukça doğal olacaktır.

E3 2019 öncesinde gerçekleştirilecek olan AMD Next Horizon Gaming etkinliğinde işlemci ve ekran kartları hakkında tüm detaylar da ortaya çıkmış olacak.