Anasayfa Haber Mozilla Firefox 67 Çıktı

Mozilla Firefox 67 Çıktı

Firefox 67

Mozilla, Firefox 67 sürümü ile WebRender ve kripto para mandeciliği engelleme işlevleri sunuyor.

Mozilla tarafından yeni bir Firefox güncellemesi yayınlandı. Firefox 67 sürümü, özellikle WebRender için olan desteği, kripto madenciliği engelleme konusundaki işlevleri ile öne çıkıyor. İçerik Engelleme seçeneklerinde tarayıcı parmak izinin engellenebilmesi ve Linux üzerinde yeni AV1 video codec için sunulan destek de dikkat çekenler arasında.

WebRender sayesinde artık web uygulamaları 15 FPS yerine 60 FPS ile çalıştırılabiliyor. Küçük birkaç yenilik ise FIDO U2F API desteği, Firefox kurulumlarını yan yana çalıştırma ve adres çubuğundaki Sayfa Aksiyonları menüsünde sekmeleri sabitleme olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer internet tarayıcılardan veri içeri aktarma kolaylaştırılmış durumda. Artık bu seçenek kolay bulunabilmesi için dosya menüsüne eklenmiş. Veri içeri aktarıldıktan sonra, Firefox 67 ana menü ve otomatik form tamamlamadaki kayıtlı girişlerinize erişmenizi kolaylaştırıyor. Verileri eşitlemek isterseniz yazılım bir araç çubuğu menüsü gösteriyor ve bu sayede nelerin eş zamanlandığını buradan görebiliyorsunuz. AV1 video codec desteği ise yüksek kaliteli video aktarımında verimlilik sağlıyor.