Anasayfa Haber 8 Çekirdekli Yeni MacBook Pro Duyuruldu

8 Çekirdekli Yeni MacBook Pro Duyuruldu

Yeni MacBook Pro

Yeni MacBook Pro modelleri daha fazla performans vaat ediyor.

Apple yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Pro modellerini duyurdu. Yeni MacBook Pro modelleri 8. ve 9. nesil Intel Core işlemciler kullanırken, 8 çekirdek bir işlemci ilk defa Apple dizüstülere geliyor.

Apple yeni modelleri ile 4 çekirdekli MacBook Pro modellerine göre 2 kat, 6 çekirdek MacBook Pro modellerine göreyse yüzde 40 daha fazla performans sunulduğunu paylaşıyor. Yeni 13 inç modeller güncellenmiş 4 çekirdek işlemci sunarken, 6 ve 8 çekirdek işlemci seçenekleri ise sadece yeni 15 inç modeller ile sunuluyor.

Yeni işlemciler ve bazı dahili bileşenler ile güncellenmelerinin dışında ürünler tamamen aynı tasarıma sahip. Şirketin bu yıl 16 veya 16.5 inç bir model sunabileceğine dair iddialar da bu şekilde çürümüş oldu diyebiliriz.

Yeni MacBook ProEk olarak, kullanıcıların uzun süredir şikayet ettiği klavyeler ile ilgili olarak da sonunda somut bir adım atıldı. Klavyelerdeki kelebek mekanizmanın yeni malzemeler ile güncellendiği ve bu sayede kullanıcıların yaşadığı problemlerin sonlandırıldığı vurgulanıyor. Yani tuşun çift basması veya tuşlamaların kaçırılması gibi şikayetler görülmeyecek. Bu yeni malzemelerin ne kadar dayanıklı olduğu ise merak konusu.

Modellerde yine 500 nit parlaklık, P3 geniş renk paleti ve True Tone teknolojilerine sahip Retina ekran sunuluyor. Ayrıca; Apple T2 güvenlik çipi, Thunderbolt 3 girişleri, stereo hoparlörler, Touch Bar ve 32 GB’a kadar bellek seçeneği diğer detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye fiyatı tarafında ise 13 inç modellerin 9.799-13.699 TL arasında, 15 inç modellerin ise 18.299-21.499 TL arasında olduğu görülüyor.