Anasayfa Haber ARM, Huawei ile Olan Anlaşmasını Sonlandırabilir

ARM, Huawei ile Olan Anlaşmasını Sonlandırabilir

ARM Huawei Kirin işlemciler

İngiliz çip tasarımcısı ARM, Huawei Kirin işlemciler için olan aktif sözleşmeleri için baskı görüyor.

Son zamanlarda elde ettiği satış rakamları ile akıllı telefon pazarına damgasını vurmayı başaran Huawei telefonlar, bildiğiniz üzere bir süre önce ABD pazarından kara listeye alınmıştı. Bu doğrultuda Android lisansı iptal edilen Huawei’ye bir darbe de İngiliz çip tasarımcısı ARM’den geldi. Bugün BBC’de yayımlanan haberde ARM’nin, Huawei Kirin işlemciler için olan aktif sözleşmeleri ikinci bir emre kadar askıya alacağı ortaya çıktı.

Aktarılan bilgilere göre çip tasarımcısı ABD’deki ticari kısıtlamaları göz önünde bulundurarak, Huawei ve ona bağlı tüm kuruluşlar ile olan aktif sözleşmelerin durdurulması talimatını verdi.

İlginizi Çekebilir: Amerika, Huawei Kararını Erteledi

Google’ın Android lisansını iptal etmesinden sonra kendi işletim sistemini geliştirmeye başlayan Huawei, bugünkü yaşanan gelişmeden sonra Kirin işlemcilerinde HiSilicon ve ARM mimarisini kullanamayacak.

Bu gelişmeden sonra, tüm gözler Huawei Mate 30 serisine güç verecek olan Kirin 985 işlemcisine çevrildi. Ancak, bu kısımda şirkete yakın kaynaklarca aktarılan bilgilere göre Huawei‘nin Kirin 985 için gerekli olan tüm lisans ödemelerini yaptığını görüyoruz.

İlginizi Çekebilir: Huawei Kendi İşletim Sistemi İçin Çalışmalarını Hızlandırdı