Anasayfa Haber G Suite Şifreleri Düz Metin Olarak Saklandı

G Suite Şifreleri Düz Metin Olarak Saklandı

G Suite Şifreleri

Google, G Suite şifreleri ile ilgili yaşanan güvenlik sorununa açıklık getirdi.

Google, 2005 yılından beri G Suite servisindeki bazı kullanıcı şifrelerinin, şifrelenmiş dahili sistemleri içerisinde düz metin olarak saklandığını itiraf etti. Şirket G Suite şifreleri ile bağlantılı bu güvenlik sorunundan etkilenen kurumsal müşteri sayısının az sayıda olduğunu belirtirken net bir sayı vermekten ise kaçınıyor.

İlginizi çekebilir: Milyonlarca Instagram Fenomeninin Hesap Bilgisi Sızdırıldı

Sorunun kaynağı, şirketin etki alanı yöneticilerinin kuruluşlarındaki kullanıcılar için şifreleri manuel olarak ayarlamasına, yüklemesine veya kurtarmasına izin veren bir G Suite işlevi için yapılan hataya bağlıyor. Yönetici konsolunda mevcut olan araç, yeni çalışanlar işe alındığında yardımcı olmak için özel olarak kullanıyor. Google, şifreleri bu şekilde kurtarma özelliğinin durdurulduğunun da altını çiziyor.

Ancak, yönetici konsolu şifreleri yanlışlıkla Google’ın standart güvenlik uygulamalarının aksine şifrelenmemiş bir durumda saklamış. Şirket ihmalin kendilerinden kaynaklandığını belirtirken hiçbir kullanıcı şifresinin tehlikede olmadığını ve sorunun ortadan kaldırıldığını vurguluyor.

Google durumdan etkilenen kurumsal kullanıcılarla iletişimi geçildiğini ve henüz şifre sıfırlama yapmayan hesapların sıfırlandığını belirtiyor.