Anasayfa Haber Android ve PC İçin Tor Browser 8.5 Yayınlandı

Android ve PC İçin Tor Browser 8.5 Yayınlandı

Tor Browser 8.5

Uzun süreli test süreci sonrasında Tor Browser 8.5 sonunda çıktı.

Tor Project tarafından bir süredir test edilen anonim internet tarayıcı Tor Browser 8.5 sürümü ile PC ve Android kullanıcıları ile buluştu. Böylece geçtiğimiz yıl ilk alfa sürümü yayınlanan uygulama artık Android kullanıcılarının da hizmetinde.

Yenilenen Tor Browser, Firefox’a güncellemeler sağlarken, masaüstü sistemler ve Android cihazlar için de çeşitli anonimlik araçları getiriyor. Öte yandan, bu iki platform arasında hala özellikler anlamında bazı boşluklar bulunuyor. Topluluk, tarayıcı için dünya genelinde sansür yaşayan ve gözetim altında olan mobil kullanıcılara özel olarak odaklandıklarının da altını çiziyor.

Yeni sürüm ilk parti izolasyonu ile çapraz site takibini önlüyor ve geliştirilmiş parmak izi koruması sağlıyor. Ayrıca, proxy baypasları da kaldırılıyor. Öte yandan, hala WebGL ile ilgili parmak izini etkileyen hatalar olduğu belirtiliyor.

8.5 sürümü yenilenmiş güvenlik kaydırıcı erişilebilirliği, yeni logo ve Firefox Photon kullanıcı arayüzü ile uyumluluk gibi yeniliklere de sahip.

Yazılımın PC sürümüne bu adresten erişebilirsiniz.