Anasayfa Haber Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei iPhone İtirafıyla Şaşırttı

Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei iPhone İtirafıyla Şaşırttı

Huawei'nin CEO'su Ren Zhengfei iPhone

Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei yaptığı bir röportajda ailesi için Apple ürünleri satın aldığını ve iPhone ekosistemini beğendiğini söyledi.

Hatırlasanız, CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı ve aynı zamanda şirketin CFO’su olan Meng Wanzhou, ABD’nin İran ambargosunu deldiğinden dolayı Kanada’da tutuklanmıştı. 10 milyon Kanada doları karşısında serbest bırakılan CFO’nun ayrıca iPhone 7 dahil olmak üzere 3 farklı Apple cihazı ile yakalanması da bir hayli konuşulmuştu.

Son günlerde yine Amerika ile karşı karşıya gelen Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı tarafınca kara listeye alınmış ve Android lisansı iptal edilmişti. Google’ın yazılım ambargosunun yanı sıra Microsoft, Qualcomm ve Intel gibi ABD merkezli firmalar Huawei ile olan işbirliklerini askıya almışlardı.

 Ren Zhengfei iPhone

Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei iPhone İtirafı İle Şaşırttı

Teknoloji basını bu gelişmeleri yakından takip ederken Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei, Çin devlet televizyonuna verdiği röportaj sırasında ailesi için Apple ürünleri satın aldığını dile getirdi.

Aynı zamanda  The South China Morning Post gazetesine de bir takım açıklamalarda bulunan Zhengfei, Apple’ın ekosistemini beğendiğini belirtti. Zhengfei açıklamasında;

”iPhone’un iyi bir ekosistemi var ve ailem yurt dışındayken, hala iPhone’ları satın alıyorum. Bu yüzden dolayı bir kişinin Huawei’ye olan sevgisi diğer kişilerinde Huawei telefonları seveceği anlamına gelmiyor.” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir: Huawei Yeni İşletim Sistemi İçin Tarih Verdi