Anasayfa Haber Bülten Yeni Acer bilgisayarlarda 2. Nesil AMD Ryzen Kullanılacak

Yeni Acer bilgisayarlarda 2. Nesil AMD Ryzen Kullanılacak

Acer, Computex 2019 öncesinde, Nitro 5 ve Swift 3 dizüstü bilgisayar modellerinde kullanacağı yeni işlemcileri duyurdu.

Acer Nitro 5 ve Acer Swift 3 modellerinde 2. Nesil AMD Ryzen mobil işlemcilere yer verilecek. Radeon RX 560X Grafikli 2. Nesil AMD Ryzen 7 3750H ile güçlendirilen işlemci seçeneklerine sahip olan Nitro 5, oyuncular için yüksek performans vaat ediyor. Üründe ayrıca 15,6 inç Full HD IPS ekran ve yüzde 80 ekran gövde oranı bulunuyor.

Nitro 5 ayrıca 2×2 MU-MIMO teknolojili Gigabit Wi-Fi 5 ile teknolojisine sahip. HDMI 2.0, USB Type-C 3.1 Gen 1 (5 Gbps’e kadar) gibi çeşitli bağlantı noktalarına da sahip Nitro 5 modellerinde iki adet fana ek olarak Acer CoolBoost teknolojisi ve cihazın serin kalması için tasarlanan çift hava çıkışı yer alıyor. CoolBoost teknolojisi fan hızını yüzde 10 artırarak otomatik moda kıyasla CPU ve GPU soğutmasını yüzde 9 yükseltiyor.

Acer Network Optimizer özelliğine sahip olan Nitro 5, veri akışını hızlandırarak en uygun çevrimiçi oyun deneyimini sunmayı amaçlıyor. Ayrıca en iyi ağ deneyimini elde etmek için manuel olarak öncelikleri belirlemek, her uygulama için bant genişliğini değiştirmek veya belirli uygulamaları engellemek de mümkün.

Radeon Vega Grafikli 2. Nesil AMD Ryzen 7 3700U ile güçlendirilmiş işlemci seçenekleriyle gelen Swift 3 dizüstü bilgisayar, daha çok ofis çalışanlarına hitap ediyor. Tercihe bağlı olarak sunulan Radeon 540X grafik kartı ise video düzenleme ve oyun gibi daha yoğun işlem gücü gerektiren görevlerde kullanılıyor. Swift 3’te ince çerçeveli 14 inç ekran, 180 derece açılabilen alüminyum tasarım dikkat çekiyor.

2. Nesil AMD Ryzen mobil işlemcilere sahip yeni Nitro 5 ve Swift 3 modelleri 28 Mayıs – 2 Haziran 2019 tarihleri arasında Taipei Xinyi Plaza, Xiangti Avenue Plaza’daki Acer standında sergilenecek. Ürünlerin 2019’un üçüncü çeyreğinde Türkiye’de de piyasaya çıkması bekleniyor.