Anasayfa Haber Bülten Yeni Google Glass, Snapdragon XR1 Kullanacak

Yeni Google Glass, Snapdragon XR1 Kullanacak

Qualcomm, Google Glass Enterprise Edition 2 akıllı gözlüklerinin Snapdragon XR1 platformunu kullanacağını duyurdu.

Çalışanların güvenlik ve etkinliğini geliştirmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlanan Glass, lojistik ve üretimden, alan hizmeti ve eğitime kadar çeşitli sektör çalışanlarına eller serbest erişim sağlayarak ihtiyaçları olan bilgi ve araçlara ulaşmalarını amaçlıyor.

Snapdragon XR1’in heterojen programlama mimarisi üzerinde kurulan gözlükler çok çekirdekli işlemci, grafik işlemci ve Qualcomm Yapay Zeka Motoru’ndan oluşuyor. Bu teknolojiler sayesinde yüksek pil ömrü için gereken performans için ısı verimliliğinin sağlandığı söyleniyor. Platform aynı zamanda bilgisayar görüşünü desteklerken, video yakalama ve makine öğrenmesi yeteneklerine sahip.

Qualcomm Technologies Artırılmış Gerçeklik departmanı başkanı Hugo Swart yeni gözlük hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Qualcomm Technologies Snapdragon XR1’ı yüksek kaliteli deneyimler sunacak şekilde geliştirdi ve biz Google’ın bu platformu iyileştirmesinden oldukça memnunuz. Glass çalışanların verimliliğini arttırmaya yönelik güçlü çözümler sunuyor. Küçük, hafif tasarımı ve XR1’in sağladığı düşük güç sayesinde çalışanlar akıllı gözlükleri daha uzun süre takabiliyor. Glass’ı hız, kesinlik ve güvenlik konusunda çalışanlara sağladığı kolaylıklar için, aynı zamanda bağlantı kurma ve iş yapma şeklimizi dönüştürme yolunda destekliyoruz”