Anasayfa Haber Dünyanın En Tehlikeli Zararlı Yazılımları Yüklü Bilgisayar Satışta

Dünyanın En Tehlikeli Zararlı Yazılımları Yüklü Bilgisayar Satışta

Dünyanın En Tehlikeli Zararlı Yazılımları

Çinli bir internet sanatçısı olan Guo O Dong oldukça ilgi çekici bir dizüstü bilgisayar için çevrimiçi açık artırma başlattı. Kaosun Kalıcılığı (The Persistence of Chaos) adı verilen çalışmada, eski bir 10.2 inç ekranlı Samsung NC10-14GB dizüstü bilgisayarda dünyanın en tehlikeli zararlı yazılımları çalışıyor. Bilgisayar üzerindeki 6 zararlı yazılımın toplamda 95 milyar dolarlık zarara sebep olduğunu da belirtelim. Güvenlik nedeniyle bilgisayardaki kötü amaçlı yazılımların yayılmasının önlenmesi için bilgisayarın yalıtıldığı ve bağlantı kuramayacak hale getirildiği ifade ediliyor.

New York merkezli siber güvenlik şirketi DeepInstinct ile gerçekleştirilen iş birliği ile yaratılan ve Windows XP SP3 çalıştıran enfekte dizüstü bilgisayarın içerisinde oldukça yıkıcı bir siber silah koleksiyonu olduğunu söyleyebiliriz. Bu zararlılar ise: ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila ve BlackEnergy olarak sıralanıyor.

Dünyanın en tehlikeli zararlı yazılımları yüklü bilgisayarın açık artırmada 1.2 milyon dolar barajını geçmesi de dikkat çekiyor. Hatta bu sayfadan gerçek zamanlı olarak dizüstü bilgisayarın canlı yayını da izleyebiliyor ve teklif verebiliyorsunuz. Açık artırma tamamlandığında alıcı ile iletişimi geçileceği ve bilgisayarın tüm port ve internet işlevlerin iptal edileceği de bilgiler arasında.