Anasayfa Etkinlik Computex 10. Nesil Intel 10 nm Ice Lake İşlemciler Duyuruldu

10. Nesil Intel 10 nm Ice Lake İşlemciler Duyuruldu

10. nesil Intel 10 nm Ice Lake İşlemciler

10. Nesil Intel 10 nm Ice Lake İşlemciler, Tayvan’da düzenlenen Computex 2019 etkinliğinde tanıtıldı.

Computex 2019 birbirinden önemli duyurulara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. AMD, Nvidia gibi firmalardan sonra şimdi de Intel, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı 10 nm Intel Ice Lake işlemcileri görücüye çıkarttı. Bakalım. Intel 10 nm Ice Lake işlemciler özellikleri ile kullanıcılara ne gibi yenilikler sunuyor?

10. Nesil 10 nm Ice Lake İşlemciler İle Gelen Yenilikler

10. nesle özel olarak 10nm şeklinde tasarlanan Intel Ice Lake işlemciler hakkında detaylı bilgiler paylaşılmadı. Ancak, Intel yetkililerinin söyledikleri doğrultusunda, yeni nesil işlemciler güç tasarrufu ve performans konusunda ön plana çıkacak.

Yeni nesil işlemciler ile ilgili paylaşılan resmi bilgilere göre, Ice Lake işlemciler ile beraber bizleri mimari açıdan baştan aşağıya yenilenen bir entegre ekran kartı karşılıyor. Bu ekran kartı kullanıcılara 1080p çözünürlükte oyun oynatma desteği sunarken, 4K çözünürlükteki görüntüleri de oynatmaya imkan tanıyor.

Ice Lake işlemcilerin bir başka öne çıktığı konu ise yapay zeka. Yapay zeka konusunda bir önceki nesle kıyasla daha da güçlü bir hale gelen 10. nesil işlemciler, kullanıcıların işlemleri kendi kendine öğrenebiliyor.

10. nesil Intel Ice Lake İşlemcilerBu özelliği sayesinde kullanıcıların işlemlerini ezberleyebilen Ice Lake işlemciler kullanıcıların işlerini hızlandırırken, aynı zamanda daha da kolay bir hale getiriyor.

Computex 2019 sırasında dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan 10. Nesil Ice Lake işlemciler hakkında da bir takım detaylar paylaşıldı. Bu kısımda söylenenlere göre, dizüstü bilgisayarlara güç verecek olan yeni nesil işlemciler güç verimliliği ile ön plana çıkacak. Bu da doğal olarak daha uzun bir pil ömrü anlamına geliyor. Hatta paylaşılan veriler ışığında, Intel 10. nesil işlemciler uygun donanımlar ile birlikte 16 saatlik bir pil ömrü de vadediliyor.

Yeni nesil işlemcilerin fiyatı ve diğer teknik özellikleri hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı. Fakat, 10. nesil işlemcilerin perakende satıcılara gönderilmeye başlandığını ve yakın zaman içerisinde satışa sunulacağını da belirtmekte yarar var.

İlginizi Çekebilir: AMD Ryzen 3000 Serisi Duyuruldu