Anasayfa Haber ABD-Çin Arasındaki Huawei Krizi Çözüme Mi Kavuşuyor?

ABD-Çin Arasındaki Huawei Krizi Çözüme Mi Kavuşuyor?

Huawei krizi

Amerikalı bazı şirketler Huawei’ye karşı olan yasaklarını kaldırdı. Peki, ABD-Çin arasındaki Huawei krizi çözüme mi kavuşuyor?

ABD ve Çin arasında yaşan ticari gerilimin sonucunda ortaya çıkan Huawei krizi ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Yaşanan gelişmeye göre, Huawei’ye karşı kısıtlama kararı alan bazı ABD’li şirketlerin, söz konusu kararlarından vazgeçtiklerini görüyoruz.

Donald Trump hükümeti tarafından alınan karar ile beraber Huawei ”Ulusal Güvenlik” çatısı altında kara listeye alınmıştı. Bu gelişmenin ardından başta Google olmak üzere, birçok ABD’li firma tarafından kara listeye alınan Huawei, kullanıcılarını bir hayli endişelendirmişti.

İlginizi Çekebilir: Huawei İşletim Sistemi Patent Başvurusunda Ortaya Çıktı

Fakat bugün yaşanan gelişmeyi göz önünde bulunduracak olursak, Huawei krizi yakın zaman içerisinde çözüme kavuşabilir. Bildiğiniz üzere WIFI Alliance, Jedec ve SD Association firmaları bundan birkaç gün kadar önce Çinli şirketi resmi ortakları listesinden çıkartmıştı.

Bu gelişmenin üzerinden sadece birkaç gün kadar bir süre geçtikten sonra, bahsi geçen bu firmaların Huawei’yi yeniden resmi ortakları listelerine dahil ettiklerini görüyoruz.

Şimdilik, bu gelişme hakkında henüz resmi açıklama yapılmamış olsa da, yakın zaman içerisinde Google, Intel ve Qualcomm‘unda Huawei’ye karşı benzer bir tutum sergileyeceği ön görülüyor.

Aynı zamanda servis edilen son raporlar doğrultusunda, Huawei’nin Amerika Hükümeti ile ortak bir yolda anlaştığı ve bu anlaşmanın da kısa bir süre içerisinde resmiyete dönüşeceği tahmin ediliyor.

Huawei krizi