Anasayfa Makale iPadOS Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

iPadOS Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Apple, WWDC 2019’da iPadOS’u duyurdu. İşte bir dizi pratik, eğlenceli ve şık özellik sunan iPadOS hakkında bilmeniz gerekenler.

iPad’inizde farkedeceğiniz ilk şey, ana ekranınızda daha fazla araç yer alabilmesi için daha sıkı bir simge ızgarası olacak. Ayrıca widget’ları doğrudan ana ekrana sabitleyebilir ve kaydırmayı kullanarak anımsatıcıları ve diğer uygulamaları alabilir ve ekranınızın yan tarafına sürükleyebilirsiniz.

Uygulamaları kolayca dağıtmak için ekranın altından yukarı kaydırın ve her biri arasında hızlıca dolaşmak için ekranın altında parmaklarınızı kaydırın ya da iPadOS ile gelen Apple Expose’u kullanın.

Yeni bölünmüş görüntüleme özelliği ile iPad’inizde bir ekranda iki farklı uygulamaya veya tek bir uygulamanın iki farklı bölümünü görüntüleyebilir ve bunlara erişebilirsiniz. Fotoğraflardan yazmaya ve e-postalara yanıt vermeye kadar her şeyi kullanılabilir ve bu e-postaya bir bağlantı bırakmanız gerekirse, sürükleyip bırakmadan önce önizlemek için dokunup basılı tutabilirsiniz.

Dosyalar

iPad için Dosyalar ile, dosya önizlemesi için yeni bir Sütun görünümü kullanılabilir. Hızlı eylemler ve zengin meta veriler, iPadOS ve Files ile birlikte gelen yeni özellikler arasında.

Apple, iCloud sürücünüzü paylaşmak ve SMB dosya paylaşımından yerleşik destek almak için bir destek klasörü ile dosya paylaşma konusunda da gelişme gösteriyor. Sadece bu değil, aynı zamanda bir USB sürücüsünü, harici disk sürücülerini ve SD kartları doğrudan dosya uygulamasına takabilirsiniz.

Bir fotoğrafçıysanız, fotoğrafları doğrudan kameradan iPad’inize Lightroom gibi bir uygulamaya aktarabilirsiniz.

Safari

Masaüstü gibi gezinme deneyimi iPadOS’lu iPad’inizde Safari ile mümkün; bu, mobil bir site yerine, en iyi görüntü için bir masaüstü sitesi göreceğiniz anlamına geliyor.

İndirme yöneticisi de otuz yepyeni klavye kısayoluyla birlikte Safari’ye ekleniyor.

Yazı

Hepsi, dünyanın önde gelen yazı tipi geliştiricileriyle birlikte çalışıyor, böylece iPad’deki font seçimlerinizle özelleştirebilir ve yaratıcı olabilirsiniz. Özel yazı tipleri doğrudan uygulama mağazasından indirilebilir.

Metin Düzenleme

Muhtemelen iPadOS ile birlikte gelen en heyecan verici güncellemelerden biri Metin Düzenleme’yi içermesi. Gitmek istediğiniz her yere sürüklenebilen hareketli imleç ile anında belgenin herhangi bir yerine atlayın.

Üç parmak birleştirme kullanarak metin veya görüntü bloklarını kopyalayabilir ve üç parmak ayırma ile de kopyaladığınız bilgileri istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

İki parmakla kaydırma, yazdığınız veya yapıştırdığınız şeyi kesmenize izin verirken, üç parmakla kaydırma, yazdıklarınızı geri alıyor.

“Artık o iPad’i sallamak yok!”

Yeni klavye kaydırması Quick Path adını taşıyor ve  iPad’inizi zahmetsizce kullanmanızı sağlıyor.

Apple Pencil

Apple Pencil’ın hedefi, kağıda yazıyormuş gibi hissetmenizi sağlamaktır. Önceden, Apple Pencil’ın gecikme süresi yaklaşık 20 milisaniyeydi, ancak şimdi gecikme süresi 9 milisaniye, yani iPad’inizdeki çizim daha pürüzsüz ve sorunsuz.

Apple ayrıca iPadOS için Pencilkit geliştirici API’sini de duyurdu ve yeni Apple Pencil ile araçlar bölümünü ekranın herhangi bir yerine sabitleyebilir ve daha basit ve anlaşılır şekilde düzenleyebilirsiniz.