Anasayfa Haber Modüler Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR Tanıtıldı

Modüler Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR Tanıtıldı

Yeni Mac Pro

WWDC 2019 sırasında merakla beklenilen modüler yeni Mac Pro ve Pro Display XDR ekran tanıtımları gerçekleştirildi.

Apple tarafından gerçekleştirilen WWDC 2019 yine daha çok yazılım odaklı olsa da etkinliğin donanım yıldızı modüler tasarıma sahip yeni Mac Pro ve kendisine eşlik edecek olan Pro Display XDR oldu. Profesyonelleri hedefleyen ürün, eski silindir benzer tasarımını bir kenara bırakırken bolca delikli kare bir görünüm kazanmış. Üstteki tutma kısımları ile birlikte ürün bir önceki modelini oldukça andırıyor.

iOS 13 ve iPadOS Duyuruldu!

Kullanıcıların bileşenlere kolayca erişebileceği bir tasarım sunulmak istendiği belirtilirken, paslanmaz çelik tutma yerleri de ürünün kolayca taşınmasına izin veriyor. Alüminyum gövde içerisindeki tüm dahili bileşenlere 360 derece erişim sağlanması ise büyük kolaylık sağlayacak.

Modüler Yeni Mac Pro Özellikleri

Bugüne kadarki en genişletilebilir ve en güçlü Mac olarak lanse edilen yeni Mac Pro şunları sunuyor:

  • 28 çekirdeğe kadar Intel Xeon işlemci desteği
  • 12 DIMM slotu ve 2933 MHz ECC bellek desteği
  • 1.5 TB’a kadar RAM desteği
  • İkincil PCIe bağlantılı ve güç Apple tasarımı PCI bağlantısı
  • Radeon Pro 580X ile başlayan Radeon Pro Vega II ve Radeon Pro Vega II Duo ile devam eden seçenekler.
  •  Video düzenleme için saniyede 6 milyar piksel işleyebilen Afterburner adlı yeni bir kart. Aynı anda 3 adet 8K ve 12 adet 4K akış düzenleyebilme.
  • 8 dahili PCI slotu, 4 adet çift genişlikte slot, 3 adet tek taraflı slot
  • Thunderbolt 3 portları, ses girişi, 2 adet USB A portu, 2 adet 10 Gb Ethernet portu bulunan yarı boyutta slot
  • 300W güç

Sonbahar içerisinde satışa sunulacak olan ürünün 8 çekirdekli işlemci, 32 GB RAM ve 256 GB SSD sunan modeli 5.999 dolar fiyat etiketi taşıyor.

Pro Display XDR Özellikleri

iMac 5K ekran ile kıyaslandığında yüzde 40 daha büyük olan 32 inç boyutundaki Pro Display XDR 6K yani 6.016 x 3.384 çözünürlükte ve 20 milyondan fazla piksel sunuyor. LCD panelli ürün P3 renk gamı, gerçek 10-bit desteğinin yanı sıra fabrika çıkışlı olarak kalibre edilmiş referans modları ile birlikte geliyor. Renk ve kontrastın gerçek kalması için yeni bir polarizör kullanılarak normal bir LCD ekrana göre 25 kat daha iyi bir deneyim sunuluyor.

9 milimetrelik çerçeve, 1.000.000:1 kontrast oranı, düşük yansıma için opsiyonel nano dokulu cam, 1.000 nit tam ekran parlaklık ve 1.600 nit maksimum parlaklık, 25 kat daha fazla görüntüleme açısı diğer detaylar arasında. Yine Sonbahar içerisinde satışa sunulacak ekran 4.999 dolardan satılacak. Ekranının portre modu sunmasını ve daha fazla yükseklik ya da yatma açısı sunmasını isteyenler ise 999 dolar daha ödeyerek Pro Stand alabilecek.