Anasayfa Haber Oppo ve Xiaomi Ekran Altı Selfie Kamerası Yaklaşımlarını Gösterdi

Oppo ve Xiaomi Ekran Altı Selfie Kamerası Yaklaşımlarını Gösterdi

Ekran Altı Selfie Kameras

Oppo ve Xiaomi tarafından gösterilen ekran altı selfie kamerası teknolojisi yeni nesil akıllı telefonlar için yeni bir dönüm noktası olabilir.

Parmak izi okuyucuların ekran altına yerleştirilmesinden sonra şimdi ise sıra ekran çentiğinden de kurtularak selfie kamerasının da ekran altına yerleştirilmesine gelmiş durumda. Ekran çentiği ve delikler yerine üreticiler motorlu veya döner kamera gibi alternatif tasarlamış olsa da sonraki adım ekran altı selfie kamerası teknolojisi olacak gibi gözüküyor.

Son olarak Oppo ve Xiaomi mekanik olmayan bir çözüm olarak ekran altı selfie kamera teknolojilerini gösteren videolar ile karşımıza çıktı. Görünen bir ön kamera yerine ekranın içine gizlenmiş olan sensör ekranda kendisini göstermiyor ve kırılmasından korkacağınız ekstra bir mekanik parça derdinden sizleri kurtarıyor.

Şu an için teknolojilerin ilk aşamalarında olduğunun altı çizilirken normal selfie kameraları ile aynı sonuçları ortaya koyamadığına dikkat çekiliyor. Bu anlamda optik görüntü kalitesinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Şu an için bu teknolojileri akıllı telefonlarda ne zaman görebileceğimize dair bir tarih aralığı da verilmiyor. Öte yandan, bu ilk görüntüler bile oldukça ümit verici diyebiliriz. Bu sırada tabii ki diğer markaların da elinin boş durmadığını tahmin etmek güç değil.