Anasayfa Etkinlik Computex 10. Nesil Laptoplarda Neler Olacak? Intel Ice Lake ve TB3

10. Nesil Laptoplarda Neler Olacak? Intel Ice Lake ve TB3

10. Nesil Laptoplarda Neler Olacak? Intel Ice Lake ve TB3

Intel 10. Nesil Ice Lake işlemcilerini dizüstü bilgisayarlar için tanıttı. Peki laptoplarda Ice Lake ve 10 nanometreye geçiş ne demek?

Öncelikle 10. Nesil Intel laptoplarda güç tüketimi daha düşük bu yüzden 16 saate ulaşan pil ömrü vaadi var. Yani mesai süresini hatta uyanık olduğumuz bütün saatleri kapsayabilecek bir şarj söz konusu.

Dahası 10. Nesil laptoplarda bu sayede dahili Thunderbolt 3 kontrolcü olacak. Yani laptop üreticisinin ek maliyete katlanmadan dizüstü bilgisayar modeline TB3 bağlantısı koyması mümkün. Thunderbolt 3 standardı Intel Ice Lake 10 nm işlemciler ile birlikte daha da yaygınlaşıyor bu da çevre birimlerini etkileyecek. Güç bağlantısı, veri bağlantısı hatta görüntü bağlantısı TB3 üzerinden sağlanabiliyor ve USB 3.1 Gen 2’den çok daha hızlı bir çözüm.

WiFi 6 yani 802.11 AX ile gelen bu laptoplarda AC Wave 2’nin de ötesinde bir kablosuz bağlantı teknolojisine standart olarak kavuşacağız.

Intel, Thunderbolt 3 standardizasyonu ile laptop pazarındaki avantajını pekiştirmek istiyor. Bu yüzden gezdiğimiz bölümde TB3 ekosistemiyle ilgili demolar yapıldı. Burada karşılaştırmalı olarak veri transferi yapma imkanımız oldu. Sonuçta kullanıcı olarak hayatımıza yansıyacak farklardan birini daha iyi gördük.

Bütün etkinlik videolarımız için tıklayın…

Farklı amaçlara uygun laptop, sistem, monitör, bileşen ve telefon tavsiyeleri için özel bölümümüz…