Anasayfa Haber Facebook’un Kripto Parası GlobalCoin Yolda

Facebook’un Kripto Parası GlobalCoin Yolda

GlobalCoin

GlobalCoin adlı kripto para ile Facebook, kullanıcılarına yeni bir hizmet daha sunmuş olacak.

İddialara göre Facebook gelecek yıl hayata geçirmek istediği kendi kripto parası GlobalCoin için planlarını finanse etmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2020 ilk çeyrekte yaklaşık 12 ülkede çıkışını gerçekleştirmesi planlanan Facebook kripto parasının daha sonra diğer ülkelerde de sunulacağı bilgiler arasında. Şirketin ürününü sunmadan önce bu yılın sonunda varlığını test etmesi bekleniyor.

Facebook 2.2 Milyar Sahte Hesap Sildi

Facebook, dijital parası ile para göndermenin hem ekonomik hem de güvenli olmasını umuyor. Western Union gibi şirketlerle de çalışılarak banka hesabı olmayan kişiler ile de bağ kurulması planlanırken, şirket ABD Hazine Bakanlığı ile de görüşerek kimlik kontrolleri ile para aklanması gibi durumları kısıtlamanın hazırlığını yapmış durumda.

GlobalCoin ile ilgili gelen en büyük eleştirilerden birisinin ise dalgalanma eğilimi olduğu ifade ediliyor. Bunun yaşanmaması için de şirketin kripto parasını dolar, avro ve yen gibi yerleşik para birimlerine sabitlemek istediği paylaşılıyor.

Facebook 1 yıldan uzun süre önce blockchain (blok zincir) teknolojisini hayata geçirmek için çalışmalara başlamıştı. Aralık ayında ise WhatsApp üzerinden para transferi için bir kripto para geliştirildiği söylentileri yayılmıştı. Yani şirket çalışmalarını adım adım sürdürüyor.