Anasayfa Haber Android İçin Chrome 75 Güçlü Şifreler Önerecek

Android İçin Chrome 75 Güçlü Şifreler Önerecek

Android İçin Chrome 75

Android İçin Chrome 75 kullanıcılarına yeni şifre yönetim araçları sunuyor.

Android İçin Chrome 75 güçlü şifreler önerme yeteneğine sahip şifre yönetim araçları ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Artık Android cihazınız ile yeni bir hesap oluştururken klavyenizin üzerindeki gri çubukta “Güçlü bir şifre öner” şeklinde tuş göreceksiniz. Bunu Chrome masaüstü sürümünde bir hesaba açarken de görmeniz mümkün.

İlginizi çekebilir: Google Chrome RAM Sorunu Tarihe Karışıyor

Gri çubuk artık bir giriş yapma kısmındaki metin kutusuna tıkladığınızda anahtar logosu da gösteriyor. Bu logonun altında şifreleriniz ve “Şifreleri yönet” seçeneği listeleniyor. Ayrıca internet tarayıcı Scroll Snap Stop özelliği desteğiyle uzun görüntü ve metin listelerinde gezinme de kolaylaştırıyor. Bu özellik geliştiricilere bir sayfa içinde anlık konumlar atmanın kolay yolunu sunuyor. Özellik sayesinde hızlı bir şekilde aşağı kaydırma yaptığınızda en alttaki yerine, yalnızca bir sonraki fotoğrafa gidiyorsunuz.

Diğer taraftan iOS için Chrome 75 ile uygulamanın Incognito modunda otomatik olarak yerel uygulamaları açmasının önüne geçiliyor. Windows, Mac ve Linux içinse gizli bir okuma modu sunuluyor. Bunun için adres çubuğuna chrome://flags/#enable-reader-mode yazıp özelliği aktif hale getirmeniz gerekiyor. Ardından ise Distill Page seçeneğini kullanarak sayfadaki gereksiz bileşenlerden kurtuluyorsunuz.