Anasayfa Haber WhatsApp, Instagram ve Facebook’tan Huawei Yasağı

WhatsApp, Instagram ve Facebook’tan Huawei Yasağı

Yeni Huawei telefonlar / Huawei yasağı

ABD’nin Huawei yasağı ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Huawei telefonlar Instagram, Facebook ve WhatsApp uygulamalarını yükleyemeyebilir.

ABD’nin Huawei yasağı sonrasında Google, Çinli şirket ile olan anlaşmasını askıya almıştı. Bu doğrultuda Huawei’nin Android lisansını iptal eden Google’ı ise Intel ve Qualcomm gibi firmalar takip etmişti.

Teknoloji basını son günlerde Huawei telefonların geleceğini tartışırken bugün yeni bir gelişme yaşandı. Yaşanan gelişmeye göre Facebook, ABD’nin Huawei’ye karşı olan ambargo kararına dahil oldu.

Bu gelişme doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde piyasaya sunulacak olan yeni Huawei telefonlar Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamaları olmadan gelecek. Fakat, mevcut Huawei kullanıcılarının Facebook’un söz konusu yasağının dışında kalacağını özellikle belirtelim.

Şimdilik, Facebook’un bu yaptırım kararı ile ilgili Huawei cephesinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Eğer, Huawei Facebook ile orta yolu bulamazsa yeni Huawei telefonlar günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından mahrum kalacak.

Hemen yukarıda belirtiğimiz gibi mevcut modeller Facebook’un yaptırım kararından etkilenmeyecek. Hatta mevcut modeller en yeni Facebook, Instagram ve WhatsApp güncellemelerini almaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir: Huawei İşletim Sistemi Ark OS İlk Kez Görüntülendi