Anasayfa Haber Samsung Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A70 incelemesi ile karşınızdayız. Samsung’un merak edilen modeli Galaxy A70 fiyatı, donanımı ve kamera özelliklerine yakından bakıyoruz.

Özellikle son 3 yıla baktığımız orta segmentte Çinli akıllı telefonlar ciddi bir başarı elde etmiş durumdalar. Xiaomi, Huawei ve diğer Çinli üreticiler Samsung’un uzun süredir domine ettiği giriş ve orta segmentte her geçen gün daha fazla söz sahibi oluyor.

Rekabette avantaj sağlamak isteyen Samsung, A serisini baştan aşağıya yenilerken J serisi gibi alt modelleri de ürün kataloğundan çıkardı. Yeni A serisi giriş segmentinden başlayarak, neredeyse amiral gemisi sınıfına kadar çıkan farklı modellerle donatıldı. Bu seri içerisinde dikkat çeken iki model A50 ve A70, şirketin en çok güvendiği üründen arasında yer alıyor.

Galaxy A70, daha önce incelediğimiz A50 gibi Samsung’un S serisinde görmeye alıştığımız bazı özellikleri bir alt segmente uyarlayan bir telefon olmuş. Alt model A50 ile arasında 500 TL gibi bir fark olan cihaz, geliştirilmiş özellikleriyle kendini farklı bir şekilde konumlandırabiliyor.

Bu aslında Samsung’un A serisinde doğru yolda olduğunun en güzel kanıtı. Neredeyse her ay çıkan ve neredeyse hiçbir fark bulunmayan serilerden sonra A30, A40, A50, A70 ve A80 gibi modellerin fiyat farklarına doğru orantılı olarak farklı özellikler ve tasarım hatlarına sahip olması kullanıcılar açısından son derece önemli. Sizin için hangi özellik önemliyse, ona göre bir tercihte bulunabiliyorsunuz.

A70 ise kendini A50 ve A80 arasında konumlandırıyor ve A50’de gördüğümüz neredeyse tüm donanım özelliklerini bir adım öteye taşıyor. Bu özellikler arasında daha iyi bir işlemci, daha iyi bir ana kamera, daha geniş ekran ve yepyeni şarj teknolojisi yer alıyor.

Samsung Galaxy A70

Galaxy A70 164.3 mm boya, 76.7 genişliğe ve 7.9 mm kalınlığa sahip. Galaxy A70 6.7 inçlik oldukça geniş ekranlı bir telefon olabilir ama yine de inceliğini koruyor. S10+’tan sadece 0.1 mm daha kalın olan A70, A50 modelinden de 0.2 mm daha kalın. Telefon 183 gram ağırlığa sahip.

Yine A50’de olduğu gibi, Samsung’un 3D Glasstic adını verdiği bir plastikten yapılan arka kasa özellikle bizim incelediğimiz mercan rengiyle çok şık duruyor. Yine malzemenin parmak izini aşırı şekilde tuttuğunu belirtelim. Yan çerçeveler renk olarak arka kapakla çok uyumlu ve ilk başta göze metal gibi geliyor. Ama bu malzemenin de plastik olduğunu ekleyelim. Telefonun ekranı ise Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

A70 Infinity-U adı verilen çentik tasarımına yer veriyor. Bu sayede geniş bir ekran alanı sağlanabiliyor. Çentiğin hemen üzerinde çerçeveye gizlenmiş gibi duran ahize bulunuyor. Damlacık çentik ve telefonun tasarım çizgisi nedeniyle telefonda bildirim LED’i bulunmuyor. Yine Samsung’un S serisinde görmeye alıştığımız eğimli ekran yapısı A70’de bulunmuyor. Düz ekranlı telefonları sevenler için, A70 bu açıdan uygun bir telefon olmuş.

Telefonun arka kısmında ise daha sonra değineceğimiz üçlü kamera dizilimi ve LED flaş yer alıyor. Çerçevenin solunda SD ve SIM slotu yer alırken, sağ tarafta ses butonu ve güç butonu yer alıyor. Telefonun alt çerçevesinde 3.5 mm kulaklık girişi, Type-C portu, mikrofon deliği ve hoparlör ızgarası bulunuyor.

Telefonla ilgili minik bir detay da verelim. A70’i ilk kez kutusundan çıkardığınızda ekran jelatinini sökmek tek başına yeterli olmuyor. Samsung, cihazın etrafında bulunan çerçevenin parlak yapısını korumak için birden fazla minik jelatin yerleştirmiş. Bu jelatinleri telefonu ışığa tutarak kolayca görebilirsiniz.

Galaxy A70’in dört farklı renk seçeneği bulunuyor; siyah, mavi, pembe ve beyaz

Samsung Galaxy A70 Ekranı

Galaxy A70 6.7 inç boyutunda 1080 x 2400 çözürnürlüğe sahip Super AMOLED ekran kullanıyor. Samsung bu nesildeki en büyük ekran panelini A70, A80 ve S10+ 5G modellerinde kullanıyor. Telefonu elinize aldığınızda ekranın devasa oluşu kısa süre için bocalamanıza bile sebep olabilir. Damlacık çentik sayesinde de ekran kasa oranında sağlam bir oran olan yüzde 86 yakalanmış. Ama burada önemli bir hatırlatma yapalım, çentikli ve tam ekran telefonlarda uzun süredir 19:9 ekran formatı görüyoruz. A70 ise 20:9 formatı kullanıyor. Bu da kısa süre için telefon elinizdeyken tuhaf hissetmenize neden oluyor.

Ekranın piksel yoğunluğu 393 ppi. A50 403 ppi. Ekran manuel modda 407 nit parlaklığa ulaşırken, otomatik modda 607 nit seviyesine çıkabiliyor. Bu da dışarıda güneşli havalarda A70’i kullanırken sorun yaşamayacağınız anlamına geliyor.

Ekranın genişliği ve kalitesi sayesinde film izlemek ve oyun oynamak bu telefonda gerçekten de büyük bir keyif. Üstelik bu ekran Dolby Atmos ile destekleniyor. Yine de telefonun mono hoparlör kullanmasından dolayı S10 serisi seviyesinde bir deneyim yaşamanız mümkün değil.

Ekranın alt kısmında ise optik parmak izi sensörü yer alıyor. Konumu son derece rahat olan bu sensör, A50 ile tamamen aynı şekilde çalışıyor. Parmak izini doğru bir şekilde tanıtmanız önemli, çünkü eğer bu işlemi düzgün yapamazsanız telefonu uyandırmak çileli bir işleme dönüşebiliyor. Eğer bu konuda sıkıntı yaşıyorsanız ve sensörü düzgün çalıştıramıyorsanız, parmağınızı birden fazla profille atayarak çok daha kararlı bir performans elde edebilirsiniz.

Samsung Galaxy A70 Performans

One UI ve Android Pie artık Samsung’un üst ve orta segment telefonlarında bir standart haline gelmiş durumda. One UI güçlü donanımla desteklendiğinde gerçekten de çok iyi bir Android deneyimi sunuyor. Peki, A70 ne kadar güçlü bir telefon?

Samsung bu kez kendi işlemci ailesini değil, Qualcomm Snapdragon 675 platformundan güç alıyor. 11 nanometre üretim teknolojisine sahip olan bu işlemci, 14 nanometrelik Snapdragon 600 ailesine göre çok daha iyi bir performans sunuyor. 8 çekirdekli bu işlemcide 2 adet 2.0 GHz. Saat hızına sahip Kryo 460 Gold performans çekirdeği, 6 adet 1.7 GHz. Saat hızına sahip verimlilik çekirdeği bulunuyor. Bu çekirdeklerin Cortex A76 ve Cortex A55 türevi olduğunu belirtelim.

Elbette kağıt üzerinde baktığımızda 675’in sadece iki performans çekirdeği bulundurması canınızı sıkabilir. Ama bir işlemcinin teknolojisi sadece saat hızlarındaki farklara göre belirlenmiyor. A50’nin işlemcisi Exynos 9610’da 4 adet 2.2 Ghz’lik Cortex A73 çekirdeği bulunmasına rağmen yaptığımız tüm testlerde A70 üstün gelmeyi başardı.

Snapdragon 675’in, Samsung’un orta segment Exynos işlemcisine göre iki büyük avantajı bulunuyor. 2 GB daha fazla bellek desteği bulunduğu için A70’in 6 GB ve 8 GB’lık iki farklı versiyonu var. Ayrıca RAM hızları 675 işlemcisiyle beraber 2000 MHz.’ye çıkabiliyor. Bu iki fark sayesinde A70, akıcı bir multitasking performansı sunabiliyor. Bu işlemciye Adreno 612
Grafik arabirimi eşlik ediyor.

Telefon için yaptığımız testler ise şu şekilde sonuçlandı

GeekBench 4: 5956
Antutu: 166579 / 145089 (Galaxy A50)
Antutu CPU: 78427
Antutu GPU: 33764
PC Mark Work 2.0: 7308 / 6097 (Galaxy A50)
3D Mark Sling Shot: 1.671 / 1.168 (Galaxy A50)

Samsung Galaxy A70 Kamera performansı

Yine A50’de olduğu gibi Galaxy A70’te benzer üçlü kamera dizilimini kullanıyor. Benzer diyoruz çünkü bu kez f/1.7’lik ana kamera 32 MP çözünürlüğe sahip. A50’de bu değer 25 Megapikseldi. f/2.2’lik ikinci kamera ise 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip ve ultra geniş açılı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Yine f/2.2’lik son kamera ise 5 MP çözünürlüğe sahip ve derinlik algılama özelliğini telefona kazandırıyor. Tek başına fotoğraf veya video çekemeyen bu 5 MP’lik kamera, Samsung’un kendi özelliği olan Canlı Odak’ın kullanılmasına olanak veriyor.

Kamera arayüzü yine tanıdık ve bu arayüz üzerinde istediğiniz ayarlamaları yapmakta özgürsünüz. Yapay zeka fotoğraf çekerken farklı parametreleri kolayca tanıyor ve istediğiniz ayarların otomatik bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Galaxy A70’te eğer hiçbir ayar yapmadan fotoğraf çekerseniz, kareleriniz 4:3 formatında 12MP olarak kaydediliyor. Eğer ayarı kendiniz 4:3H moduna geçirirseniz bu kez 32MP boyutunda fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Eğer yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmek isterseniz kamera sizi biraz bekletiyor ve HDR özelliğinden faydalanamıyorsunuz.

Yorum: İnternette yapılan yorumların aksine, bence aşırı keskinlik belli olsa da HDR olmasa da son derece güzel görünüyor. Yine de genellikle HDR’lı fotoğraflar çekmeyi tercih edeceksiniz.

Ve video tarafında ilginç bir yenilik bizleri karşılıyor. A70 4K 30FPS video çekebiliyor. 1080p’de ise 60 FPS video kaydı yapabiliyor. Ayrıca A70 ana kamerası ile Süper Ağır Çekim Videolar çekebiliyor ve hem ön hem de arka kamerada AR Emoji desteğinden yararlanabiliyorsunuz.

Kameraların eksi yönleri ise A50 ile neredeyse aynı. Gün ışığında çektiğiniz fotoğraflar son derece temiz ve grensiz görünüyor ama ışık seviyesi düştükçe çektiğiniz fotoğrafların kalitesi hızla düşüyor. Güzel aydınlatılmış iç mekanlarda da performans fena değil ama telefonda bir gece modu bulunmadığı gibi karanlık ortamlarda fotoğraf çekmek iyi bir sonuç vermiyor. A70 yapay zeka özelliklerini kullanarak fotoğrafa aşırı agresif davranıyor ve gren oluşumunu azaltmak adına tonla detayı yok ediyor. Bu detayların yok olması fotoğrafların suluboyamsı görünmesine neden oluyor. Eğer eliniz titriyorsa bu kez fotoğraflar düşük ışıkta bulanık bile çıkabiliyor.

Elinizdeki telefonun bir amiral gemisi olmadığını gece fotoğraflarında ve video kaydında kesinlikle hissediyorsunuz. 4K kayıt yapabiliyoruz ama bu kayıtları yaparken telefonu bir yere sabitlemeniz gerekiyor. A70’te EIS ve OIS desteği sunulmadığı için yüksek çözünürlükte video çekerken sarsılmalar rahatsız edici oluyor.

Samsung Galaxy A70 Batarya ve Şarj

11 nanometrelik Snapdragon 675, 10 nm’lik Exynos 9610’a göre daha yüksek pil tüketimine sahip. Ayrıca Samsung’un bu nesildeki en geniş ekranlarından biri A70’te kullanılıyor. Yine de bu iki dezavantaja rağmen 4.500 mAh’lık devasa batarya sayesinde A70 sizi kesinlikle yarı yolda bırakmıyor.

Telefonun PC Mark Baterry 2.0 testinde 7 saat 21 dakikayı görmesi iyi haber çünkü bu süre yine batarya performasını övdüğümüz P30 Pro ile neredeyse eş seviyede. Normal kullanımlarda rahatlıkla 1.5 günü çıkarabiliyorsunuz. Bol bol video izleyerek, oyun oynayarak ve sosyal medya kullanarak geçirdiğiniz günlerde bile tam gün şarja takmadan telefonu yanınızda taşıyabiliyorsunuz.

Galaxy S10 5G ile Samsung yeni 25 Watt’lık Super Şarj teknolojisini de duyurmuştu. Artık şarj aleti yenilendi ve iki tarafı da Type-C olan bir kablo ile telefonumuzu şarj ediyoruz. Samsung 2019’da geniş bataryalı telefonlarında bu özelliği kullanıyor. A70’te 25 W’lik şarj teknolojisi destekliyor. Super Charge, A70’in bataryasında 15 W’lık eski teknolojiye oranda yüzde 7’lik avantajlar sağlıyor. Yüzde 7 çok büyük bir fark gibi görünmeyebilir ama bahsettiğimiz bataryanın toplam boyutu 4.500 mAh olduğu için kesinlikle hissedilebilir bir avantaj sağlıyorsunuz.

Samsung Galaxy A70 fiyatı Samsung’un kendi web sitesinde 4000 TL iken, 3000 TL’ye cihazı bulabiliyorsunuz.