Anasayfa Haber DRAM Fiyatları Ciddi Oranda Düşebilir

DRAM Fiyatları Ciddi Oranda Düşebilir

DRAM Fiyatları

DRAMeXchange DRAM fiyatları için bu yıl içerisinde yüzde 25’lik düşüş bekliyor.

Trendforce çatısı altındaki piyasaya analiz birimi DRAMeXchange tarafından yapılan araştırmaya göre, DRAM fiyatları daha önceki tahminlerin de altına düşebilir. Şirketin böyle bir güncelleme yapmasının sebebi ise ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından Huawei’nin etkilenmesi yatıyor. Kısıtlamalardan dolayı şirketin sunucu ve akıllı telefon ürünlerindeki tedariğin azalacak olması, piyasadaki DRAM stoklarına da yansıyacak.

Bildiğiniz üzere Çin merkezli üretici ile birçok şirket bağlarını koparmak zorunda kaldı. ABD üretimi DRAM’lerin sağlam bir tüketicisi olan Huawei ise artık alım yapamayacak. DRAM talebinin düşmesi ve stokların ellerinde kalma ihtimalinden dolayı şirketlerin arz-talep dengesini sağlamak üzere fiyat kırmak zorunda kalabileceği ön görülüyor.

Bu olaylar ışığında Trendforce, 2019 yılı 3. çeyrek DRAM fiyat tahmini olarak yüzde 10 ön görüsünü yüzde 10-15 arasına çekmiş durumda. Hatta 4. çeyrek için ekstra yüzde 10 düşüş daha, yani yüzde 25 düşüş bekleniyor. Öte yandan, fiyatların düşmeye başlamasından sonra bir fiyat yükselişi ivmesinin de olmasına olası gözle bakılıyor. Bunun sebebi ise üreticilerin yeni duruma göre üretimlerini dengeleyecek olması.