Anasayfa Haber Outlook Paylaşılan Klasör Limitini Yükseltti

Outlook Paylaşılan Klasör Limitini Yükseltti

Outlook Paylaşılan Klasör Limiti

Outlook paylaşılan klasör limiti 5.000’e kadar çıkacak.

Microsoft tarafından Outlook paylaşılan klasör limiti için artırma kararı alındığı duyuruldu. Normalde 500 olan limitin müşterilerin de talepleri doğrultusunda 5.000’e kadar çıkartılacağı ifade ediliyor. Microsoft, önceki sınırlamanın 500’den fazla klasör içeren Outlook’a erişimi olanlar için bir darboğaz olduğunu ve senkronizasyonun rastgele şekilde başarısız olduğunu belirtiyor.

Müşterilerin uzun süredir bu sınırlandırmanın kaldırılması için çaba sarf ettiği ve geçtiğimiz sonbaharda yapılan son talep sonrasında harekete geçemeye karar verildiği paylaşılıyor. Paylaşılan klasör limitinin nasıl kaldırıldığı konusunda da bilgi veriliyor. Outlook düzenli senkronizasyon yapmak üzere Microsoft Exchange’in derin hiyerarşi bildirimlerini kullanıyor. Bu bildirim yöntemi belirli klasör alt dizininde değişiklik yapıldığından istemciye bildiriyor. Paylaşılan klasörlerde bu yöntemin çok daha karmaşık hale geldiğinin de altı çiziliyor.

Güncelleme Monthly Channel hedeflenen müşterilerine Outlook 1904 sürümü ile sunulmuş durumda. Ayrıca Monthly Channel müşterileri de sürüm 1905 (11629.20196) ve üstü ile güncellemeye erişebiliyor. Semi-Annual Channel müşterileri ise Eylül ve Ocak aylarını beklemek zorunda.