Anasayfa Haber Bülten Sanayi 4.0 için STEM Eğitimi Projesi Kapanış Etkinliği Başlıyor

Sanayi 4.0 için STEM Eğitimi Projesi Kapanış Etkinliği Başlıyor

STEM konusunun öneminin vurgulanması amacıyla 12 Haziran Çarşamba günü Koç Müzesi’nde proje kapanış etkinliği düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜSİAD arasında imzalanan protokol kapsamında, Dow ana desteğiyle ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nin yürütücülüğünde “TÜSİAD Mesleki ve Teknik Liselerde Sanayi 4.0 için STEM Eğitimi Projesi” hayata geçirildi.

Proje kapsamında Kocaeli ve İstanbul’dan katılan dört meslek lisesinden seçilen öğretmenler yüz yüze ve çevrim içi eğitimler aldı, ardından program yürütücüsünün koordinasyonunda ders planları ve projeler hazırlandı.

Bu kapsamda yapılan çalışmaların paylaşılması ve STEM konusunun öneminin vurgulanması amacıyla 12 Haziran Çarşamba günü 10:00 – 13:30 saatleri arasında Koç Müzesi’nde proje kapanış etkinliği düzenlenecek.

Etkinliğin açılış konuşmaları TÜSİAD STEM Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın, DOW Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masası Eş Başkanı Serkan Sevim tarafından gerçekleştirilecek. Konuşmaların ardından İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Merkezi Müdürü ve Proje Yürütücüsü Dr. Devrim Akgündüz ve katılımcı okulların temsilcilerinin katılımıyla “STEM Eğitim Yaklaşımının Öğretmen, Öğrenci ve Öğrenme Ortamına Etkisi” konulu bir oturum gerçekleştirilecek.