Anasayfa Haber Bülten TP-Link KL130 Akıllı Ampul Satışa Sunuldu

TP-Link KL130 Akıllı Ampul Satışa Sunuldu

TP-Link, yeni akıllı ampul modeli olan KL130’u satışa sundu. KL130, sesli komut özelliği de olan bir akıllı ampul modeli.

KL130’nin farklı renk ve aydınlatma olanakları sayesinde akşam yemeğinden çalışma, okuma, eğlence gibi her farklı durum için renk ve aydınlatma ayarı oluşturabiliyorsunuz. Işığı açıp kapatmak ya da ışık düzeyini her zaman el ile ayarlama gerekmeden Kasa Smart ile farklı sahneler oluşturup, ayarları yapmak mümkün.

Örneğin ışığın kısık olduğu ‘film izleme sahnesi’; renk geçişleri olan ‘parti sahnesi’; tüm ışıkların kapatılacağı ya da çok loş bırakılacağı ‘iyi geceler sahnesi’ gibi. Bu sahneleri bir kez belirleyip, daha sonra hangi sahne isteniyorsa bunu seçmek yeterli oluyor. Tüm ışıklar tek bir dokunuşla bu sahneye uygun hale getirilebiliyor. Ayrıca ampulün beyaz ayarını da otomatik olarak yapmak mümkün. Güneş ışığından alacakaranlıktaki doğal ışık düzeyine uyacak şekilde renk sıcaklığı otomatik olarak ayarlanacak şekilde programlanabiliyor.

KL130, herhangi bir hub gerektirmiyor, doğrudan evin WiFi ağına bağlanabiliyor. Android ve iOS destekli olan Kasa Smart uygulaması ile akıllı telefondan KL130’ü her yerden yönetebiliyorsunuz. Evden uzaktayken de ışıklar açılıp kapatılabiliyor.

KL130 ampulü ses ile kontrol etmek de mümkün. Kasa Smart uygulaması, Amazon Alexa, Google Asistan ve Microsoft Cortana ile uyumlu. Bu sayede sesli yardımcı ile tüm ışıklar açılıp kapatılabiliyor ya da düzeyi ayarlanabiliyor, rengi değiştirilebiliyor.

TP-Link’in yeni akıllı ampulü KL130’un tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 44,5 dolar olarak açıklandı.