Anasayfa Makale Türkiye’de Özel Sıvı Soğutma Sistemleri #2

Türkiye’de Özel Sıvı Soğutma Sistemleri #2

Türkiye’de Özel Sıvı Soğutma Sistemleri #2

Conn Bilgisayar’dan Can Eroğlu ile Türkiye’de özel sıvı soğutma sistemlerini konuştuk. Daha önce yayınladığımız videonun devamında, Türkiye’de parça bulunabilirliğini konuşuyoruz…

Can Eroğlu ikinci konuğumuz, Conn Bilgisayar, GTM Teknoloji bünyesinde yer alan Can, bizlere özellikle işin satış yapan, ürün tedarik eden şirket kısmından bilgiler aktarıyor. Bu sayede özel sıvı soğutma sistemleriyle ilgilenenlere işin bir diğer yönünü aktarma imkanı ediniyoruz. EK Waterblocks, Bitspower ve diğer markaları da konuştuk.

Yurtdışında genellikle hobi ağırlıklı olarak tercih edilse de Türkiye’de daha ziyade profesyonellerin tercih ettiğini görüyoruz. Özellikle de performans beklentisi olan ve vakit nakit diyenlerin bu tarz üst düzey çözümleri kullandığını, Conn da doğrulamış oluyor. Mimarlık ofisleri gibi özellikle uzun saatler çalışan ve performans dalgalanması istemeyen pek çok üst düzey sistem gereksinimi olan iş dalı var.

Aslında firma 5 yıldır Türkiye’ye bu parçaları getiriyor. EK Waterblocks başta olmak üzere farklı marka parçalar var. Bu parçaların tedariği, stoğu, aradığımızda bulup bulamadığımız gibi soruları da sizler için sorduk. Yeni bileşenler çıktığında bunlara özel soğutma blokları ne hızda geliyor? RTX 2080 ve RTX 2080Ti gibi örnekleri de konuştuk. Aslında beklediğimizden çok daha iyi bir durum var, hem parçalar hızlı geliyor, hem hızlı kargolanıyor, hem de Türkiye’de bu bileşenlerin stoğu yeterli miktarda tutuluyor. Yani yurtdışından parça pek beklenmiyor. Bu servis açısından da önemli zira profesyonel kullanımdaki sistemlerin devamlı çalışır durumda tutulması gerekiyor.

İşin kültür tarafına bakarsak oyuncu kültürünün yaygınlaşmasıyla birlikte estetik açıdan tercih edenlerin de arttığını görüyoruz. Elbette özel sıvı soğutma sistemleri normal sistemlerin de daha üzerinde bir bütçe ile Türkiye’de nüfusa oranla küçük bir yüzde tarafından kullanılıyor. Yavaş yavaş da olsa yaygınlığı artıyor.

Türkiye’de Özel Sıvı Soğutma Sistemleri #1..